İngilizce Ödev

GCGN

Decapat
Abilerim ablalarım Google Çeviri Yandex Çeviri ve benzeri programlar olmadan lise düzeyi bu metinleri İngilizce'ye çevirebilecek var mı acaba?

Kod:
Topkapı Sarayı İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır. Bir zamanlar içinde 4.000'e yakın insan yaşamıştır.
Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılmış, Abdülmecit’in Dolmabahçe Sarayı’nı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikâmetgâhı olmuştur. Kuruluş yıllarında yaklaşık 700.000 m.² lik bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı 80.000 m² dir.
1924 yılında bazı ufak onarımlar yapıldıktan ve ziyaretçilerin gezebilmeleri için gereken idari önlemler de alındıktan sonra Topkapı Sarayı 9 Ekim 1924 tarihinde müze olarak ziyarete açılmıştır.
Günümüzde büyük turist kitlelerini kendine çeken saray 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne giren İstanbul Tarihî Yarımada içerisindeki tarihi eserlerin en başında gelmektedir. Günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Topkapı Sarayı’nda sergilenen en göz alıcı parçaların başında gelen Kaşıkçı Elması, 86 karat ağırlığında ve şu an dünya üzerinde bilinen en ünlü 22 elmas arasında gösteriliyor

Kod:
Öncelikle Giderken Biraz Zorlandığımı Söylemeliyim İlk Defa Gittiğim İçin Biraz Karıştırdım İlk Okulda Topkapıya Gezisinde Gitmiştik Ama Pek Hatırlamıyorum Tabi
Gözüme Çarpan İlk Şey O Devasa Kapının Muhşteşemliği İçerdeki Atmosferin Beni Epey Etkilediğini Söylemeliyim Onca Yıllık Yaşanmışlıklar Tarihi Yapılar Falan Muazzam
Tabi Birde Efsanevi Bir Kalabalık Var Farklı Kültürden Ve Milletten İnsanların Orada Oluşu Hoşuma Gitti Çoğu Alan Ziyarete Kapalıydı Çok Az Yeri Görebildim
Baya Bi Üzüldüm Açıkçası Kaşıkçı Elmasını Görmeyi İstiyordum Bütün Olumsuzuluklara Rağmen  Sarayın Manzarası Çok İyi Yanlız Cafeleri Gösteren Yollar Hariç
Pek Tabela Görmedim Rastgele Dolaşarak Buluyorsunuz Biyerleri Bu Kötü Bir Deneyim Oldu Son Olarak Herkesin Mutlaka Gezip Görmesi Gereken Kültürel Miraslarımızdandır

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu ödevi kendin yapmalısın, kendini geliştirmek için bir fırsat olaya böyle bak bence dostum. Doğrudan metni kopyalamak yerine zorlandığın yerlerde yardım isteseydin ederdim, ama kusura bakma kimse bu kadar uzun bir metni sırf senin ödevini yapmak için çevirmez umarım beni yanlış anlamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…