İngilizce öğrenirken nasıl motivasyon sağlanır?

Ingilizce ogrenirken nasil motivasyon saglanir? Bildiginiz uzere ogrenmenin yarisi motivasyondur. Motivasyon olmadan kisi bir beceriye tam olarak sahip olamaz. Ben Baris Ozcan'in zinciri koparma taktigiyle motive oluyorum. Sizin Ingilizce ogrenirken veya herhangi bir konu uzerinde uzun vadede calisirken istikrarli olmak icin uyguladiginiz taktikler neler?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende etkili oluyor. Şaka maka ben bunu başarırsam ileride gerçekleştirebileceğim şeyleri hayal ediyorum. Bu bana yetiyor ama paylaştığım videonun da etkisi var tabi.

Amerika'ya gidip orda calisip 1000 tane passat ve 1000 tane Rus kizi hayaliyle kendine motivasyon verebilirsin.
Benim sahsi olarak bunu kullanirim ve ise yariyor.

İnsanın yaşantısında bir hareketlilik (eğlence, sosyalleşme vs.) yoksa ve ailesiyle 7/24 aynı evde yaşıyorsa zincir mincir hikaye bence. O videoyu zamanında ben de izlemiştim. İzler izlemez zincir kırıldı, demir tozuna dönüştü

Zaten hayatım genel olarak sıkıcı. Bir de ders çalışmak, ingilizce öğrenmek gibi yoğun çaba isteyen şeyler ekstra sıkmış olduğu için devamını getiremiyorum bir türlü. İnsanı tetikleyen, motive eden bir şey olacak ki devamı gelsin.

Belki ingilizce öğrenmenin sıkıcı olmayan yolları varsa ekstra motive olmaya gerek kalmayabilir.

Son düzenleme:
Extra MB 2 Bannerlord'da oynuyorum Ingilizce olarak. Diyaloga agirlik veren sandbox oyun oldugu icin sikmiyor fazla.

Extra MB 2 Bannerlord'da oynuyorum Ingilizce olarak. Diyaloga agirlik veren sandbox oyun oldugu icin sikmiyor fazla.
Oyunlarla falan hiç aram yok ya. Yabancı dizi de tavsiye ediyorlar ama elim bi türlü açmaya gitmiyor. Zaten öğretici bir şey lazım. Bunlar en fazla pratik yapmayı sağlar. (2014'te yabancı dizilere merak saldım ama bi'tanesini bile açıp izlemedim bu zamana kadar )

Çeviri yaparak öğrenmek mantıklı gibi geliyor bana. Duolingo'nun böyle bir özelliği vardı ama kaldırmışlar. İngilizce dersi dinlemek bana uymuyor mesela, bana uygulamayı bir şeyler lazım büyük ihtimalle. En mantıklısı da çeviri yapmak gibi görünüyor.

Aynen haklisin. Google ceviri eklentisini kurdum Chrome'a. Ilgimi ceken yazilardan olacak sekilde cumle cumle ceviriyorum. Istikrar saglarsak 6-7 aya her sey olabilir.

Aynen haklisin. Google ceviri eklentisini kurdum Chrome'a. Ilgimi ceken yazilardan olacak sekilde cumle cumle ceviriyorum. Istikrar saglarsak 6-7 aya her sey olabilir.
O şekilde sağlıklı öğrenilmez yalnız. Benim bahsettiğim makale çevirmek. İngilizce-İngilizce sözlük kullanılması lazım sağlıklı kelime öğrenimi için, çünkü o kelimelerin farklı anlamları da var. Google Translate sana farklı anlamlarıyla çeviremez.

Kelime öğrenimini tekrarlamak için bir de Anki diye uygulama vardı. Ben yöntemleri iyi biliyorum ama iş uygulamaya gelince o bende yok.

Türkiye'de nadir yapılabilen şeyi yapabileceğin için sevin ve çalış. 10'da 10 motivasyon kaynağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…