Arkadaşlar ben kendimi bildim bileli İngilizce konuşmak istemişimdir ancak yaklaşık 1 sene önce tam anlamıyla "evet şu an İngilizce öğrenmeye başlıyorum" dedim.
Bu süreçte tecrübelerimi size aktarmak istiyorum. Aslında İngilizce bilmiyorum bile diğebilirim, ama bu süreç içerisinde yapmış olduğum ilerlemeden son derece memnunum ve ilerleme aynı hızda devam ediyor, her hafta bir önceki haftadan daha iyi İngilizce bildiğimi fark ediyorum.
İngilizce öğrenmek isteyen insanların sürekli merak ettiği soruları çok iyi biliyorum, benim de 1 sene önce sorduğum gibi siz de mutlaka "İngilizce öğrenmek için en iyi yol hangisidir? Türkçe altyazılı dizi mi izlemeliyiz? Kitap mı okumalıyız" gibi soruları soruyorsunuzdur.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bunların hepsini ben denedim, İngilizce altyazılı dizi de izledim, kitap da okudum, kursa da gittim.
Bana İngilizce'de konusunda gerçekten işe yarayan şey, İngilizce alt yazılı, İngilizce dizi veya YouTube videoları izlemekti, Türkçe alt yazılı dizi izleyerek İngilizce öğrenmeyi unutun, büyük ihtimalle olmayacaktır.
Kurs konusuna gelecek olursak, bildiğiniz gibi İngilizce öğrenmek için kursa gitmeyi bir çok kişi önermez, ben de önermiyorum, ancak kursa gitmiş birisi olarak İngilizce öğrenmek için gerekli olan alt yapıyı kurs bana çok güzel bir şekilde sağladı, yani sıfırdan öğrenmeye çabalamak yerine, bazı temel şeyleri İngilizce kursu sayesinde öğrenebiliyorsunuz ve bu İngilizce öğrenme yolunda size iyi bir avantaj sağlıyor.
Ama en önemli şey tabii ki bu dediğim şeyi çok ama çok yapmaktır, çalışkan, azimli ve istekli olmaktır.
İngilizce öğrenmeyi kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar, hatta bu yazıyı okuduktan sonra bile hemen kendinize söz verin ve öğrenmeye başlayın.
Yani düşünün, Türkçe'yi kullanarak internetin sadece %1'lik bir kısmını kullanabiliyorsunuz, İngilizceniz olduğu zaman belki %40'lık bir kısmını kullanabiliyorsunuz.
Gerçekten benim İngilizce öğrenmek istememdeki asıl amaç, mesela araştırmak ve bilgi sahibi olmak istediğim bir konuda, Türkçe kaynaklarla bir yere kadar ilerleyebilmemdi, araştırma yaptığınız konu hangi konu olursa olsun, bir yerden sonra tıkanıyorsunuz, bundan sonrası için İngilizce şart.
Başarılar.