İngilizce programlama videolarının tamamını anlamıyorum

533388

Hectopat
Makaleler
2
Programlama ile ilgili videoları Türkçe izliyordum ama artık İngilizce izliyorum %75'ini anlıyorum. Videoların sizce devam etmeli miyim yoksa İngilizce mi mi ilerletmeliyim?

Yabancı dil önemli, hem programla dili de İngilizce senin açından iyi olur diye düşünmekteyim

Programlama ile ilgili videoları Türkçe izliyordum ama artık İngilizce izliyorum %75'ini anlıyorum. Videoların sizce devam etmeli miyim yoksa İngilizce mi mi ilerletmeliyim?

İngilizce kullanın, eğer altyazı var ise Türkçe altyazı kullanın.

Altyazı desteği varsa altyazı açın anlamadığınız yerde oradan bakarsınız. Önemli olan dil değil senin konuyu anlaman. Devam edip etmemek sana kalmış bir şey ancak Türkçe kaynaklar kısıtlı olduğu için İngilizce kaynaklara bakmak daha iyi olur tabi.

Teknik dokuman okurken anliyor musun?
Kavramlarin ingilizcesi mi zorluyor yoksa konusan kisinin aksani ya da kullandigi kelimeler mi bunu anlamak icin soruyorum.

Eger birincisi ise fazla ileri seviye video izliyorsundur, ikincisi ise once Ingilizce ogrenmelisin.

Aksan sıkıntı iş hocam. Aksanı anlamak önemli. Türkçe videolara geri dönün isterseniz.

50% sini anlıyorsan, gerisini de kolaylıkla tahmin edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…