İngilizce sınavı için öneriler

Makaleler
1
Yer
Sin City
Arkadaşlar İngilizce sınavımız iptal oldu. (Hocamız soruları derste quiz olarak çözmüş. ) Her neyse sınava yarın gireceğim, grammar çalışıyorum sadece. Aklıma takılan birkaç nokta var ve sınavda çıkmıştı. Sorularımı aşağıya bırakıyorum.

1-A lot of ve lots of arasındaki fark nedir? Sınavda bir soruda 2 ayrı şıkta vardı.

2-While, As, During "-ken" eki manasına geliyor fakat aralarında ince bir fark mı var? Bunlar da aynı şekilde 2 seçenek olarak çıkmıştı.

3-Bir şeyi tanımlarken "Who, Where, Which, That" konusunda, bir mekanı tanımlarken bazen Where yerine Which gelebiliyor. Bu farkı nasıl anlarım?

4-Bunu muhtemelen biliyorum ama emin olmak istedim. Past Simple vs Past Progressive konusunda As soon as'in anlamı nedir? As soon as'ten sonra gelen fiil için bir püf nokta var mıdır? (While'dan sonra Past Progressive, When'den sonra Past Simple olması gibi.)

İnternette araştırarak bulabilirdin diyebilirsiniz, biliyorum baktım zaten ama tam olarak aradığım açıklamayı bulamadım.

1-A lot of ve lots of arasındaki fark nedir? Sınavda bir soruda 2 ayrı şıkta vardı.

Hiçbir fark yok. İkisi de anlam olarak aynı, ikisi de hem sayılabilen hem sayılamayan isimlerle kullanılabiliyor.
2-While, As, During "-ken" eki manasına geliyor fakat aralarında ince bir fark mı var? Bunlar da aynı şekilde 2 seçenek olarak çıkmıştı.

While ve as birbirleri yerine kullanılabilir, aynı anlama gelirler. During anlam olarak biraz daha farklı diğer ikisinden. "The teacher was observing the students during the exam" -Sırasında anlamı verir. Bu cümlede during yerine while veya as yazarsak yanlış olur. "While/as you were chatting with her, I was trying to study" Cümlesinde ikisi de gördüğün gibi birebir aynı anlamı verir.

3-Bir şeyi tanımlarken "Who, Where, Which, That" konusunda, bir mekanı tanımlarken bazen Where yerine Which gelebiliyor. Bu farkı nasıl anlarım?
Bunlar relative pronounlar. Sorunun cevabı ise context'e göre değişir. Yani cümlenin bağlamından çıkartırsın. Eğer modify edeceğin (tanımlayacağın) kelimeyi bir yer/konum olarak tanımlarken where, bir mekan/cisim olarak tanımlarken which'i kullanırsın. Bir de in which ifadesi var ki bu da where ile aynı anlamı veriyor. "This is the club where/in which we usually hang out"

While'dan sonra past prog, When'den sonra past simple gelir diye bir kural yok. Bu şekilde ezbere dayalı öğrenmek çok hatalı. Başta bunu söylemek gerek. Bunu ezberlemektense anlamak çok daha kolay bence. As soon as ile verilebilecek tek püf nokta şu olabilir: As soon as'den sonra her zaman clause (cümle/SV) gelmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…