Çözüldü İngilizce Speaking Soruları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
Bu sorulara siz nasıl cevaplar verirsiniz? Çalışmadan gideceğim sınava. Sabah çıkmadan önce sizin cevaplarınıza bakmak istiyorum fikir oluşması açısından. Sorular bana saçma geldi. 8 yaşında ve şimdi nasıl görünüyordum veya neye benziyordum gibi bir soru var mesela. Nasıl bir cevap verebilirim ki? İngilizce veya Türkçe cevap verebilirsiniz fark etmez.

Yani tamam diğer soruları hallederim de birinci soruyu olduğu gibi çevirince saçma geldi.

Dosya Ekleri

• IMG-20240103-WA0000.jpg
    126,2 KB · Görüntüleme: 139
Çözüm
Aslında hocam kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama "used to" kalıbı ile (alışkanlıkları vs) iki zamanı tek cümle de yazabilirsiniz.
I used to have short hair when I was 8 years old but now I have long hair.
Tarzında bir şey olabilir. Sonuçta 8 yaşındaki sen ile şu anki senin görünüş açısından farkını soruyor.

Aslında hocam kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama "used to" kalıbı ile (alışkanlıkları vs) iki zamanı tek cümle de yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim, sayenizde çözdüm.
now I have long hair.
Now terimi cümlede olmasına rağmen cümlenin yapısı geniş zaman şeklinde. İşte burası kafama yatmadı. Cümleyi tek başına alırsak şimdiki zamanla yazmamız gerekiyor gibi düşündüm. Now yerine nowadays de denebilir. Tamam anladım.

Dostum but kelimesinden önce geçmiş zamandan but kelimesinden sonra ise şimdiki zamandan bahsediyorsun. Used to kalıbı senin eski alışkanlıklarınla alakalı bir kalıp.
I used to play computer all day (önceden bütün gün bilgisayar oynardım) but now I just play for 1-2 hours a day (fakat şimdi günde sadece 1-2 saat oynuyorum). Yani eski ile şimdiyi karşılaştırıyorsun.

Örnek olarak şöyle cümle kurabilirsin;
"I watched cartoon movies when I was eight years old but I never watch cartoon movies at the moment"
Geçmiş zamandan bahsederken Past tense, şimdiki zamandan bahsederken Present tense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…