İngilizce Windows'ta NVIDIA Control Panel'de bazı yerler Türkçe görünüyor

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
RAM
ADATA XPG Spectrix D60G 2x8GB DDR4 3000MHz CL16
Ekran kartı
MSI GTX 1660 SUPER Gaming X
Anakart
MSI B450 Tomahawk MAX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar. İngilizce Windows 11 Pro 21H2 64 Bit kullanıyorum. Ekran kartım ise MSI GTX 1660 SUPER Gaming X.
Windows'um tamamen İngilizce bir ISO ile kuruldu ve Türkçe dil paketi kurulu olduğu halde Windows dil ayarında tüm ayarlar İngilizce olarak ayarlı. Bilgisayardaki hiçbir kullanıcı hesabında Türkçe dil kullanmıyorum.

NVIDIA Control Panel de İngilizce dili tanıyor ve İngilizce arayüz ile beni karşılıyor. Lakin çözünürlük değiştirme gibi işlemleri yaptıktan sonra karşıma çıkan "Masaüstü yapılandırmanız değişti" uyarısı nedense Türkçe olarak çıkıyor;

nvidia denetim masası ingilizce windows'ta türkçe uyarı mesajı.png

Windows'ta dil ayarım tamamen İngilizce. Hatta format atarken kullandığım ISO bile İngilizce. Windows 11'e Windows Update ile geçmiştim lakin yine İngilizce sürüm yüklendi. Yani sistemimde dil paketi hariç Türkçeye dair hiçbir şey yok. Sadece Unicode olmayan programlar için dil ayarı seçeneği Türkçe olarak ayarlı. Onu da yapmayınca dosya kaydederken Türkçe karakter sorunu yaşıyorum. Fakat onun dışında her şey İngilizce. Lakin buna rağmen NVIDIA Control Panel'de bu uyarılar Türkçe dilde çıkıyor.

Bunun nedeni nedir ve bu uyarıları nasıl tekrar İngilizce yapabilirim?

Son düzenleme:
Sürücüyü indirirken Türkçe dilini seçiyor musun?
Hayır. İngilizce seçiyorum. Zaten NVIDIA sürücülerinde dil seçiminin hiçbir önemi yok. Hangi dili seçersen seç International sürücü iniyor. Yani uluslararası sürücü. Bu yüzden de tüm dilleri destekliyor.

Hayır. İngilizce seçiyorum. Zaten NVIDIA sürücülerinde dil seçiminin hiçbir önemi yok. Hangi dili seçersen seç International sürücü iniyor. Yani uluslararası sürücü. Bu yüzden de tüm dilleri destekliyor.

Çeviri Hatası olabilir, Kontrol paneli İngilizce kullanan diğer kişilere de sormak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı