Teşekkür ederim çok çok azda olsa biliyorum sadece metroda gibi yerlerde vaktimi kullanmak amaçlı, Telaffuz kısmınıda halletim sanırım ya İngilizce alfabe öğrendikten sonra telaffuza gerek yokmuş.Okunuşlarını sunan bir yer olduğunu sanmıyorum. Gerçekten dile direkt kelime öğrenerek başlayan yoktur. Az çok telaffuza hakimdir. Bilmediğinize sözlükten bakabilirsiniz.
Kelime takıntınız varsa tavsiyem A2 seviyesine falan gelip Oxford 3000 falan çalışmanız.
Most common words in English - Wikipedia
en.wikipedia.org
Bu çok doğru değil. Azımsanmayacak kadar çok kelime genel telaffuza uymuyor. Ama ana dili İngilizce olanlar o halde bile çoğu zaman sizi yargılamayacaktır. Dili sonradan öğrenenlerin büyük çoğunluğu yargılar.İngilizce alfabe öğrendikten sonra telaffuza gerek yokmuş.
Maruz kalmak. Bak mesela YouTube'u açtım ve karşıma Barış Özcan yerine bu abimiz çıktı. Daha doğrusu bu videosu. Kendisini hiç izlemedim.Siz İngilizce öğrenmek için tavsiyeniz nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.