İngilizcede en çok kullanılan 100 kelime nedir?

Siberci07

Hectopat
Daha fazla  
İngilizcede en çok kullanılan 100 kelimeyi nereden bulabilirim? Okunuşları dahil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okunuşlarını sunan bir yer olduğunu sanmıyorum. Gerçekten dile direkt kelime öğrenerek başlayan yoktur. Az çok telaffuza hakimdir. Bilmediğinize sözlükten bakabilirsiniz.

Kelime takıntınız varsa tavsiyem A2 seviyesine falan gelip Oxford 3000 falan çalışmanız.

Teşekkür ederim çok çok azda olsa biliyorum sadece metroda gibi yerlerde vaktimi kullanmak amaçlı, Telaffuz kısmınıda halletim sanırım ya İngilizce alfabe öğrendikten sonra telaffuza gerek yokmuş.

Not : Siz İngilizce öğrenmek için tavsiyeniz nedir ?

İngilizce alfabe öğrendikten sonra telaffuza gerek yokmuş.
Bu çok doğru değil. Azımsanmayacak kadar çok kelime genel telaffuza uymuyor. Ama ana dili İngilizce olanlar o halde bile çoğu zaman sizi yargılamayacaktır. Dili sonradan öğrenenlerin büyük çoğunluğu yargılar.
Siz İngilizce öğrenmek için tavsiyeniz nedir?
Maruz kalmak. Bak mesela YouTube'u açtım ve karşıma Barış Özcan yerine bu abimiz çıktı. Daha doğrusu bu videosu. Kendisini hiç izlemedim.
Ana sayfamda mühendislik üzerine gayet iyi olan ve abone olduğum Türk kanalı ve şarkıları saymazsak... Türkçe video yok. YouTube anasayfasının bittiğini bilmiyordum. Hatırı sayılır miktarı izlediğim veya daha sonra izle listesine eklediğim videolardı zaten.

Telefonunu İngilizce yap, bilgisayarını İngilizce yap. İngilizce dizi/film izle. Dublajdan uzak dur. Oyunlarında Türkçe yama kullanma. Dizilerde Türkçe yama kullan başlarda. Günlük hayata çok daha yakın bir dil kullanılıyor çünkü. Telaffuz olarak da oyunlardan daha iyiler çünkü ister istemez ağızlarını da görüyorsun.
Bir yerden sonra İngilizce altyazı ile sorunsuz dizi/film/oyun deneyimi yaşadığını göreceksin.

Tabii bu uzun sürecek. Ama aslında kılını bile kıpırdatmadan uzun vadede sana hiç de azımsanmayacak şeyler katar.
Daha kısa vade için oturup kitaptan çalışmak en mantıklısı. Zaten dediğin şekilde de bir yerden sonra gramer öğrenmelisin.

Bu dediğim "yöntem" sana hiçbir şey kaybettirmiyor. Oturup kendini biraz zorlaman yetiyor. Ben Google'da bir şey ararken Türkiye ile alakalı bir şey değilse (duyduğum bir haber, ekonomik zımbırtılar vb.) direkt İngilizce yazıyorum, düşünmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…