Merhaba arkadaşlar, 2016 2017 senesinde İngilizce hazırlıkta geç kayıtr yüzünden kalmıştım. B1 olacaktım. Fakat hazırlıkta kaldığımda birçok konu üzerine örneğin geçen sene kutladığım en güzel doğum günü veya ailenle geçirdiğn en iyi yaz tatili gibi konuları belirli kalıplar üzerine kafamda oturtup 200 250 kelime civarında yazı yazabiliyordum. At the same time, finally gibi kelimelerden yardım alıp kullanıyordum. Onun haricinde when gibi bağlaçlarla örnek vermek gerekirse ailem çay içerken ben çadır kuruyordum gibi cümleler yazıyorduk. Aslında basit cümleler.
Onun haricinde hazırlıktaki hocalar bırakma ile tehdit ettiğinden sürekli kelime ezberliyordum. Ezberim çok iyidir. Şu anda da bir film izlediğimde veya bir paragraf genel anlamda neden bahsedildiğini anlayabiliyorum. A1, A2 civarında kileri doğruya yakın çevirebilirim. Eski kitaplarım Murat Kurt English grammer vardı ondan tekrar başladım. Bir de grammer in use kullanıyordum. Oradaki alıştırmaları yapıyorum. Fakat ek olarak Reader At Work 1-2 ve çeviriyle öğren kitaplarını satın aldım. Şu anda bir tavsiyeniz varsa önerileriniz yararı olacaksa söylerseniz sevinirim. Genel bir hatırlama sonrası kelime çalışmayı düşünüyorum. B1 kendi çabamla olabilir miyim bilmiyorum A2 olsam şu anlık eskisi gibi yeterli. Nasıl devam etmeliyim?