İngiltere'ye kendimiz de başvuru yapabiliyormuşuk şirket için, lakin bir adres göstermen gerekliymiş. E ben İngiltere'de değilim, orada adres gösterebilecek bir yere de bir bilgiye de sahip değilim. O yüzden o tarafa bulaşmak istemedim. Bu işi yapan, İngiltere'de şirket açmaya yarayan bazı firmalar var. Ben de onların birinden yararlandım. Kesinlikle gidin buradan açın şirketinizi demiyorum ama ben "
1stformations.co.uk" adlı firmadan açtım şirketi. Gerekli tüm evrakları Mail ile ulaştırdılar. Şirket Control Panelinde de bütün bilgiler mevcut ve hepsi benim kontrolümde. Şirketi adresi vs. her şey onlar tarafından ayarlandı. İster istemez ücreti de var. Şirketi açmak, banka hesaplarını açmak, domain almak vs. güzel paraya patlıyor söyleyeyim. Dudak uçaklatıcı değil tabi ki ama hatırı sayılır bir miktar. Çok fazla araştırdım bu işi. Kimisi diyor ki başlangıçta hiç şirket açma, e-ticaret yapacaksan ilk başta gerek yok gibisinden şeyler duydum, okudum ama bu işin profesyonellerinin ağzında tek bir laf vardı; "Eğer başınıza iş almak istemiyorsanız, en başta şirketinizi açın ve kafanız rahat etsin." Ben de bu yüzden şirketi açmaya karar verdim. Bu konuyu 27 Kasım'da açmıştım, bugün 30 Aralık. Şirketimin net açılış tarihi 29 Kasım. Evet, çok kısa bir süre. Ama "Bir sorun çıktı mı, bir pürüzle karşı karşıya geldin mi?" diyen olursa diye söylüyorum; bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.