İninal'de yanlış IBAN'a atılan para iade edilir mi?

Buzdolabi

Hectopat
Arkadaşlar arkadaşım bana bankadan para atacaktı ve ben ona göre IBAN verdim, sonra bu başka bankadan atmış parayı. Para ona iade edilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden atarsa atsın, doğru IBAN'a attıysa sana gelir.

Arkadaşlar arkadaşım bana bankadan para atacaktı ve ben ona göre IBAN verdim, sonra bu başka bankadan atmış parayı. Para ona iade edilir mi?
İBAN herkese özel bir bankada sana verilen İBAN öbür bankada başkasına verilemez sadece 5 lira falan komisyon kesiyor diye biliyorum o kadar ki komisyonu da ondan keser.

Kuveyttürkden atcaktı sonra IBAN verdim ininalden ama İş Bankası'ndan atmış. Bana gelmedi para.
Belki yanlış falan atmış olabilir gelmesi gerekiyor normalde veya biri ininal biri banka hesabı olduğu için 3 iş günü içerisinde falan gelebilir belki bankalar arası havale gibi olmayabilir.

Dekontdaki isme dikkat et, sen misin? Yani sana gelmezse o geri döner. Arkadaşın olduğuna emin misin? Dolandırıcı olmasın?
Hocam arkadaşım dolandırıcı falan değil de ismi ben geçen değiştirmiştim ininalde ama para gelince kayıt olduğum isme geliyor o yüzden kayıt olduğum ismi verdim.

Hocam arkadaşım dolandırıcı falan değil de ismi ben geçen değiştirmiştim ininalde ama para gelince kayıt olduğum isme geliyor o yüzden kayıt olduğum ismi verdim.
Banka kayıt olduğun ismi ne yapsın, IBAN ile o hesabın asıl isminin kullanılması gerekir. İsim yanlışsa para gönderilmez, gönderene geri döner. Hesap hareketlerini kontrol etsin arkadaşın.

Dolandırıcılar genelde dolandırıcı olduğunu anlayana kadar arkadaş gibi davranır.

Para ona dönsün de sıkıntı yok. Ama kaç güne döner?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…