INNO3D RTX 4060 ısınıyor

SunShine0

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHZ 36MB AM4 65W
Biostar B550MH 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (mATX)
Inno3D RTX4060 Twin x2 OC 8GB 128Bit GDDR6
GSKILL RipjawsV 16GB (2x8) Siyah 3200MHz DDR4 CL16
Sistemi hazır sistem olarak yaklaşık 1 ay önce satın aldım, ilk sıralar dikkatimi çekmedi sıcaklık(o zamanlar da aynıydı) ama araştırdığımda Max. 70 75 arası dolaştığını gördüm, benim sorunum ekran kartının yükte 80 82 derece olması, sizce bu sıcaklık değeri yüksek mi yoksa hava sıcaklığından dolayı normal mi?

Sabah sıcaklık 80/81C arası, gece sabaha karşı 78 79C arası, kasa da 3 normal fan (ön tarafta) 2 adet egzoz fan bulunmakta. Kasa masanın üzerinde yanımda pervane açık, klima olmadığından.

Kasa modeli;

Merak ettim sıcaklığa nereden bakıyoruz bu konuda biraz yabancıyım

Hava sıcaklığından dolayı olduğunu düşünüyorum malum görülmedik sıcaklar var bu sıralar, kasanın yan camını açıp falan da baktınız mı sıcaklıklara?

Yan kapağı açıp pervaneyi kasa içerisine tutmama rağmen sıcaklıkta herhangi bir değişme olmadı, GameGaraj servisini aradım, onlarda pek bilgili gibi durmuyor, birine sorup dönüş yaptı, normal değil vs diyorlar bir de buraya sorayım dedim. Şanlıurfa da yaşıyorum o da sıcaklığım 39 40 derece arasıdır. Şunu da söylemek istiyorum gece saat 4 4.5 arası hava 28 29 derece iken de test ettim fakat üstte de belirttiğim gibi 78 79C'lerde dolaşıyordu. Testi RDR2 ile yapıyorum bu arada

Merak ettim sıcaklığa nereden bakıyoruz bu konuda biraz yabancıyım

MSI Afterburner aracılığıyla yapıyorum hocam, YouTube'da detaylı videolar mevcut, bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sistem var istediğiniz bir oyun olursa test edebilirim kendi sistemimde.

Bende de aynı sistem var istediğiniz bir oyun olursa test edebilirim kendi sistemimde.

Hocam size zahmet RDR2'ye girip Ultra ayarlarda 40 45 dakika sonrasının sıcaklık değerini atabilir misiniz?

RTX 4060 için maksimum sıcaklık 90 derece olarak göstermiş NVIDIA. Kartına bir zarar gelmez o sıcaklıklarda. Maalesef bazı kartlar bu şekilde fazla ısınıyor sanırım tasarımından dolayı.

Ben ilk gün çıktığında RTX 2060 almıştım, oyunlarda 84 derecelerde çalışıyor. Hiçbir sorunla karşılaşmadım o günden bu güne kadar.

Ben bir sorun olduğunu sanmıyorum, dediğim gibi havalar fazla sıcak. Kartın da soğutma olarak çok üst seviye bir kart olmadığını düşünürsek.

Hocam şu an şehir dışındayım, pazar günü testleri yapıp atabilirim buraya.

Tamamdır hocam bende pazartesi veya salı günü servise vermeyi planlıyorum, sizin testinize göre hareket edeyim bende dönüş bekliyorum

Hocam şu an şehir dışındayım, pazar günü testleri yapıp atabilirim buraya.

Dönüş yapmadınız hocam sizin testleri beklemekteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…