Çözüldü "Input string was not in a correct format" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
C# de konum hazır metotlarda string ile kullanabildiğimiz metotlar ve compare çalışırken metinleri karşılaştırıyorum 0, 1 ya da -1 değer gelse bile böyle bir hata veriyor neden acaba?

dd.png

Çünkü 3 tane değişken olacağını söylüyorsun ama 2 tane değişken gönderiyorsun parametre olarak. Case 0'da dönüş olmayacaksa {2} kısmını sil ya da oraya donusDegeri değişkenini ekle.

Ayrıca case sonucunda aynı işlem olacaksa yeni case açmana gerek yok. Şu şekilde yapabilirsin;

C#:
switch (deger)
{
    case -1:
    case 1:
        //işlem
        break;
    case 0:
        //işlem
        break;
}

Çünkü 3 tane değişken olacağını söylüyorsun ama 2 tane değişken gönderiyorsun parametre olarak. Case 0'da dönüş olmayacaksa {2} kısmını sil ya da oraya donusDegeri değişkenini ekle.

Ayrıca case sonucunda aynı işlem olacaksa yeni case açmana gerek yok. Şu şekilde yapabilirsin;

C#:
switch (deger)
{
 case -1:
 case 1:
 //işlem
 break;
 case 0:
 //işlem
 break;
}

Hayır 0'da da olacak ben dönüş değerini kendim sildim belki hata ondan kaynaklanıyordur diye kodu PDF'den çektim direk kendim yazmadım.

Hayır 0'da da olacak ben dönüş değerini kendim sildim belki hata ondan kaynaklanıyordur diye kodu PDF'den çektim direk kendim yazmadım.
Onu silmen hata. Yazman gerek onu. Ayrıca {2} kısımlarının başındaki boşluğu silmen de lazım.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı