İnşaat işlerinde ne kadar para var?

mustıfaa

Decapat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, 18 yaşındayım ve YKS'ye abanıyorum. Yaz tatilinde motor almak için işe girmeyi planlıyorum. Babam zaten inşaatta demir ustası, yıllarını vermiş birisi yani meslekte para olduğunu biliyorum. Aynı evde yaşıyoruz ama 1 seneyi aşkın süredir hiç konuşmuyoruz.

Şimdi meslek hakkında bilgiye ihtiyacım var, özellikle yeni başlayanlar ne kadar kazanıyor gibi konularda. Ankara'da yaşıyorum. Bilen birisi varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar merhaba, 18 yaşındayım ve YKS'ye abanıyorum. Yaz tatilinde motor almak için işe girmeyi planlıyorum. Babam zaten inşaatta demir ustası, yıllarını vermiş birisi yani meslekte para olduğunu biliyorum. Aynı evde yaşıyoruz ama 1 seneyi aşkın süredir hiç konuşmuyoruz.

Şimdi meslek hakkında bilgiye ihtiyacım var, özellikle yeni başlayanlar ne kadar kazanıyor gibi konularda. Ankara'da yaşıyorum. Bilen birisi varsa ve cevaplarsa sevinirim.
Bir ustalığın yoksa günlüğü 1.5-2 k arasına verilen işleri yaparsın. Vaktiyle kısa süre gittim, şuan aynı inşaatte 2 arkadaşım var kendileri 2.2k alıyor günlük olarak. Diğer arkadaşın dediği gibi genelde yol yemek masrafı hariç yazdığım tutarı verirler.

Ustalık sıfatın olmadığı için amele olarak başlayacaksın ben amele olarak iş yaparken 1500TL ile 2250TL arasında alıyordum bunların içinde yol yemek her şey çalıştığım iş yerine aitti.
Şunu da eklemek isterim okumadan güzel maaş kazana bileceğin tek iş diyebilirim. Bazı ustalar ayda 120 130bin TL'ye yakın para kazanıyor bildiğim kadarıyla demirci ve kalıpcılar en fazla kazananlar.

1-2K herhalde.

Müteahhitlik yapıyorum. İç mimarlarla çalışıyorum sürekli. Kazanç konusunda bir şey diyemem ama sigortasız kesinlikle çalışma ve yaralanacağın bir durum varsa girme. Çimento altına girip belini kıran gördüm. Dikkat et, ağır iştir. Bir de paranı yemesini bil. Beslenmezsen bitkin düşersin inşaat içinde. Sarı kola içmekten beyin fonksiyonlarını kaybeden ustalar var. Onlara benzeme.

İnşaat işi yapılmaz azrail ile başbaşa kalıyorsunuz her taraf toz agırlık bel fıtığı yemek saati çay saati belli değil.

Vasfın yani bir uzmanlığın vs yoksa 1500'den aşağı başlayacağını düşünmüyorum.
3 4 ay gibi sürede gidersen ve biraz da işi kaparsan aylık 2000 çok rahat alırsın düzenli de gitsen 4 ayda 1 araba parası çıkarırsın.

İnşaat işi yapılmaz azrail ile başbaşa kalıyorsunuz her taraf toz agırlık bel fıtığı yemek saati çay saati belli değil.

Yalnızca yaz için üniversiteye başlayıncaya dek hocam.

Vasfın yani bir uzmanlığın vs yoksa 1500'den aşağı başlayacağını düşünmüyorum.
3 4 ay gibi sürede gidersen ve biraz da işi kaparsan aylık 2000 çok rahat alırsın düzenli de gitsen 4 ayda 1 araba parası çıkarırsın.

Vallahi benim için bir motor aldırsın yeter hocam.
Çalışacağım süre de 3-4 ay kadar sadece yani işin ağırlığını az çok tahmin edebiliyorum sağ olun.

Ustalık sıfatın olmadığı için amele olarak başlayacaksın ben amele olarak iş yaparken 1500TL ile 2250TL arasında alıyordum bunların içinde yol yemek her şey çalıştığım iş yerine aitti.
Şunu da eklemek isterim okumadan güzel maaş kazana bileceğin tek iş diyebilirim. Bazı ustalar ayda 120 130bin TL'ye yakın para kazanıyor bildiğim kadarıyla demirci ve kalıpcılar en fazla kazananlar.

Harikaymış hocam tabii iş ağır ama benim gibi kısa sürelik para kazanmak isteyenler için bence harika bir kapı teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı