İnşaat mühendisliği için üniversite önerisi

Oguzhan h

Decapat
Yer
Adana

Başında (?) olanlar tutmayabilir.
Devlet üniversitelerinin karşısına "♫" koydum.
Vakıf üniversitelerinin karşısına "☻" koydum.
İngilizce olanların karşısına "i" koydum.
Akreditesi olanların karşısına "*****" koydum.
Dolmayan üniversiteleri listeye koymadım.
Listeyi sıralamalara göre hazırladım, üsttekilerin sıralaması daha yüksek.

Şimdi benim aklımda 3 tane üniversite var.
1- Eskişehir Teknik Üniversitesi.
2- Dokuz Eylül Üniversitesi.
3- Ankara Üniversitesi.

Bu 3 tanesi arasında kaldım. Sadece Eskişehir İngilizce (%30).
Ankara üniversitesinde inşaat bölümü 2022'de açılmış o yüzden pek sıcak bakmıyorum ve kampüsü de gölbaşında kalıyor ve Ankara üniversitesinde müdek akreditesi yok.

Estü ve DEÜ'de müdek akreditesi var.
Estüdeki hocalar Anadolu Üniversitesi'nden gelme, o yüzden eğitimi daha iyi diye düşünüyorum.

Size nereyi seçmem mantıklı olur?

Ve bir sorum daha var: Şu an estüde akredite var ama 2025 yılında sona eriyor, ben 2028'de mezun olacağım o zaman diplomam normal diploma mı olur yoksa mavi diploma eki de verilir mi? ( 2018 yılında da akredite bitmiş ama 1 ay sonra tekrar akredite edilmiş, 2025'te de aynısı olur mu? Tüm teknik üniversitelerde akredite var çünkü.)

Not: Gazi ve Iyte'yi de yazmalı mıyım? Tutma şansı var. İyte'ye daha sıcak bakıyorum.
Not2: Üniversite bitince Rusya'ya gideceğim tanıdık var. O yüzden TR sektörü önemli değil.
Not3: Akdeniz üniversitesine sıcak bakmıyorum çünkü iklim değiştirmek istiyorum Adanalıyım.

Estü veya DEÜ ama DEÜ'de Buca'da dağın tepesinde konumu kötü.
Gebze veya iyte iyi üniversite ama sosyal hayatın olmaz özellikle Iyte'de.
Gebze yurtları 6 kişilik oldu deniyordu 2022 yazında KYK'lar ranza sistemine geçtiğinde.
İyte yurtları çok az okulda 10000 kişi varsa 1000 1500 kişilik falan onun haricinde Urla'da olduğu için yazlık bölge kiralar çok pahalı en yakın merkezi bölgeye 45 dk 1 saat.
Ben estüdeyim 1.sınıfa geçtim bu sene hazırlığı bitirip.
Söylemeyi unutmuşum Estü bütün bölümlerinde 40 kontenjan düşürdü gelmeyebilir

Hocam yanıt için sağolun. Tercih listesini ayarladım (ilk 3'e istediklerimi yazdım geriye de yüksekten düşüğe doğru sıraladım) fakat DEÜ ve ESTÜ'nün yerini değiştirsem mi diye tereddüte düştüm. DEÜ Buca'da olduğundan dolayı kararsız kaldım büyük ihtimalle ESTÜ'yü 2. sıraya yazacağım İYTE gelmez büyük ihtimalle ama bir şans deniyorum zaten KYK'da kalacağım ailemin üstüne sadece 1 araba var ve babam emekli olduğu için muhasebeci KYK çıkar dedi (umarım çıkar ). + (ESTÜ gelir diye düşünüyorum yıllardır inşaat yerinde sayıyor bu sene 35k ileri çekmezse gelir. )

Hocam ayrıca ESTÜ hakkında birkaç sorum var :
1- Benim b1 İngilizcem var ama hazırlık okumak istiyorum sınavdan bilerek kalmam mı gerekiyor ? Sınav 3 aşamadan oluşuyor dediler mesela sadece speaking kısmından kalsam hazırlık okur muyum çünkü konuşmam vs. ciddi anlamda kötü.
2- lisans eğitimindeyken ek ders olarak dil dersi alabilir miyim ? Okulun sitesinde 6 tane dil ek dersi var yazıyor , Rusça ek ders alabilir miyim , daha doğrusu sence almalı mıyım yoksa ek ders olarak mühendislikle ilgili bir ders alıp Rusçayı okul dışı bir kursa yazılıp mı öğrenmeliyim?

Tekrardan teşekkür ederim yanıtın için.

1-Hazırlıktan kalmak zorunda değilsin.
Hazırlık atlama sınavına girmeyip seviye belirlemeye girersin.
Seviye belirlemeden sonra A B C D diye kurlar oluyor en iyisi A.
B1 seviye ile biraz da perfect tense falan bakarsan a girersin.
Bu arada A ve B kuru yarım dönemde hazırlığı bitirebiliyor. (ama o sınav çok kolay değil)
1 dönemde 2 tane writing sınavı(1.5 saat her biri) 2 tane de slayt sunusu yapıyorsun 4-5 dk sürüyor genelde.
Her sınıfa toplam 2 tane hoca giriyor yani pztden çarşambaya bir hoca perşembe cuma ayrı hoca.
Sınıflar genelde 20 25 kişilikti bu sene azalabilir.
Speaking için söyleyeceklerim:
Hocalar 2 tane kitap aldırıyor 250 TL'ydi geçen sene orada konular veriyor mesela komik bir anınızı anlatın hocalar ilk başta soruyor isteyen var mı anlatmak diye yoksa listeden seçiyor.
Onun haricinde yanında oturduğun sıra arkadaşınla kitapta bir konu oluyor onu konuşuyorsunuz.

2-Rusça için hazırlıktaki hocalarımız çoğu öğrenci kolay geçmek için alıyor ama geçemiyorlar demişti yani kötü olduğunu düşünmüyorum.
Ama sadece ders alarak öğrenemezsin bir dili ek kursa gitmen gerekebilir.

Tuttu mu acaba?

Son düzenleme:

Eskişehiri çok istiyordum ama maalesef tutmadı hocam. İzmir katip çelebi İngilizce inşaat tuttu sağlık olsun. Sıralamalar çok fazla öne çekmiş galiba.
(Tercih döneminde İzmir Katip çelebiyi , Akdeniz ve Ankara üniversitesinin üzerine almıştım ingilizce diye. )

Hayırlısı olsun belki yatay geçiş yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…