İnşaat Mühendisliği Öğrencisi İçin Dizüstü Bilgisayar

Umut Diker

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisliği Öğrencisi
Mühendislik öğrencisinin, öğrencilik hayatında sorunsuz kullanılabileceği bir dizüstü bilgisayarın özellikleri neler olmalıdır?

Hangi programlar kullanılıyor? Bu programların istediği sistem gereksinimlerini bilmiyorum. Biraz araştırma yaptığımda doğru düzgün bir bilgi bulamadım. Asgari limitler ne olmalıdır hangi bileşenden kısılmamalı?

Örneğin i5 7300HQ, GTX 1050 ikilisi mi daha mantıklı yoksa bir eski nesil olan i7 6700HQ ve GTX 950M ikilisini kullanmak daha mantıklı olur ekran kartı mı daha önemli yoksa işlemci mi? Yoksa abartıldığı kadar performanslı bir bilgisayara ihtiyacımız yok mu i5 7200U ile GT 940MX ikilisi işimizi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda “u” ibareli işlemciler güç tasarruflu performansı kısılmış modeller diye biliyorum. 940mx de eski bir model olmasından dolayı son şıkkı bütçen düşükse veya ucuza alabiliyorsan almalısın. Onun haricinde yapacağınız tüm profesyonel işlemlerde i5 7300HQ da i7 6700HQ da size hiçbir sıkıntı yaşatmayacaktır. Bu nedenlerden dolayı i5 7300HQ GTX 1050 sistemli bilgisayar tavsiyemdir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı