“
İnsan”, yani biyolojik olarak düşünebilen canlı bir varlık. Peki, insanların düşünebilmesi onlara ne gibi katkılar sağlamıştır? Günümüze kadar insanlığın gelişimi bazı alanlarda hızlanmıştır. Beyin gelişmiştir belki de. Ama bana göre insan, çok cimri ve kibirli bir varlıktır. Sürekli kendini üstün görme çabasında olan bir türdür.
Eki Görüntüle 2513825
Tam olarak bu yüzden, insanın düşünme yetisi onun süper gücü gibidir. İnsan hayatta olduğu sürece, dünyada karmaşa ve savaş hep olmuştur ve olmaya devam edecektir — ta ki insan yaşamı sona erene kadar.
İnsanlar kendilerini tatmin etmek için her şeyi yapabilir. Hiçbir insan “
masum” değildir. Herkesin aklında sürekli şu düşünce vardır: “ben nasıl daha iyi olabilirim? Nasıl daha fazla tatmin olabilirim?” ben bile öyleyim.
İnsanlar o kadar bencildir ki, karınca yuvasının üstüne ev inşa edebilirler. O kadar kendini düşünür ki, çevresine tel çeker. O kadar cimridir ki, başka hiçbir canlının kendi yanında yaşamasını istemez.
Aslında bu durum sadece diğer canlılara karşı değil, insanlar kendi aralarında da böyledir. Sürekli bir savaş hâlindedirler: “benim daha fazla toprağım olmalı. Benim daha fazla kaynağım olmalı. Benim dinim ön planda olmalı. Benim ırkım dünyaya hükmetmeli.”
Bu dünyada özgürlük diye bir şey yoktur. Varsa bile bu, gerçek anlamda bir özgürlük değildir. Çünkü insanın olduğu yerde özgür yaşamak imkansızdır.
Bu söylediklerim insanlara olan nefretimden değil; “
insan beynine” olan nefretimdendir.
Sizin fikirleriniz neler bu konuyla ilgili?