Tanimi dogru yapalim ki varsayimin hatasi ortaya ciksin.
Kabaca sekulerizm; devlet politikalarinin, yasalarin, burokrasinin ve sosyal yasamin herkesi kapsayan alanlarindaki karar mekanizmalarinin dini doktrinlerden ayrilmasi ancak bunu yaparken her insan grubunun ( cogunluk ya da azinlik farketmez) bireysel inancina ait olan ozgurlugun de sonuna kadar korunmasi demek.
Bizim okulda bir hocamiz vardi, 3 kisilik arkadas grubu yemek siparis edecekse ancak aralarinda 1 tanesi vejetaryen ise; cogunluk (2 kisi) kebap istedigi icin herkes kebap yemek zorunda kaliyorsa orada ne sekulerizm ne de demokrasi vardir derdi.
O halde herkesin sekuler yasadigi iddiasi da yanlis. Isvec, Norvec, Danimarka ve Japonya disinda bu isi hakkiyla basarabilen bir devlet yok. God bless America.
Genel olarak toplumda cogunluk ne isterse o olur. Bunu Turkiye'de yasayip da aci sekilde tecrube etmemis insan oldugunu sanmiyorum. bkz: "tyranny of majority"