İnsan duyguları nasıl çalışır?

levelth

Zeptopat
Daha fazla  
İnsan işleyişi, mesela nasıl düşünüyoruz? Bilgili biri anlatsın, nasıl sinirleniyoruz, o duygular nasıl oluşur?
Bilen biri yazarsa aydınlanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan işleyişi, mesela nasıl düşünüyoruz? Bilgili biri anlatsın, nasıl sinirleniyoruz, o duygular nasıl oluşur?
Bilen biri yazarsa aydınlanırım.
Dostum, bahsettiğin konu doğrudan bilinç ile ilgilidir. Bilinç teorisi ile ilgili çalışmalar yapılıyor ama kesinleşmiş bir sonuç ortada yok. Güzel bir derleme şu yazıda yapılmış: İnsan Bilinci Nedir ve Özgür İrade Var mı?
Bir de bilincin ne olduğunu bulduğunu düşünen bir bilim adamıyla ilgili şöyle kısa bir yazı var: "Bilinç nedir?" sorusunun bilimsel cevabı bulunmuş olabilir mi?

Nasıl düşündüğümüz galiba çözülememiş bir soru olarak kalmaya devam edecek gibi gözüküyor. "Bir şeye kızdığımız zaman sinirleniriz" cevabı senin için yeterliyse orada durabilirsiniz. Ama daha ayrıntıya inmeye gerek var mı, veya buna ihtiyaç duyulabilir mi şeklinde yapılacak itirazlara mantıklı bir cevap olabilir mi?

Ünlü filozof R. Descartes "Düşünüyorum, öyleyse varım." demiştir, duymuşsundur. O zaman, "Var olduğum için düşünüyorum" cümlesi de doğrudur. Ama biliyorsunuz var olan her varlık düşünmüyor. Düşünebilen varlıklar, sadece bilinç taşıyan varlıklardır. Fakat bu elbette nasıl düşündüğümüz sorusunun cevabı değildir. Doğrusu bunu bilen birinin çıkması ve bizi aydınlatması oldukça zor bir iştir. Umarım yanılırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı