Arkadaşlar merhaba. Öncelikle konuyu açacak uygun bir bölüm bulamadım, burası daha uygun geldi. Başlıklada ilişki kuramadım yani başlık bulamadım kendime ve bu yüzden büyük ihtimal uyarı alacağım. Neyse konuma geleyim. İnsan gözü hayatı kaç FPS'den oynatır? Yani oyunda 60 FPS akıcı 144 daha da akıcıdır. 30 FPS biraz daha akıcılıktan uzaklaşmıştır. Peki biz kaç FPS'den görüyoruz etrafımızı? Ve gözümüzde Motion Blur efekti var mı? Konuyu yanlış yere açtıysam taşırsanız sevinirim.
Farklı durumlara göre gözümüzün fps duyarlılık değerleri değişmektedir. Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 fps civarında görürüz. Ancak eğer ki bir görüntünün "sanal gerçeklik" olacak kadar gerçekçi olmasını istiyorsanız, 500 fps'den yüksek bir değer kullanmanız gerekir. Bu noktadan sonra gözünüzü (daha doğrusu beyninizi) kandırarak gördüğünüz bir yansıma değil, gerçek bir görüntü olduğuna ikna edebilirsiniz. Fakat yapılan araştırmalar, fps değeri arttıkça beynin işlem kapasitesinin zorlandığını ve bu sebeple baş ağrılarının ortaya çıktığını göstermektedir. Dolayısıyla aradaki dengeyi tutturmak pek kolay değildir.
@BigSmoke Dostum "insan gözü kaç saniye başına kare gösterir?" sorusunu yanlış adamlara soruyorsun, onu biyolojiyi iyi bilen bir profesöre sorman gerekir, foruma sorarsan "Dur Frapsı açıp bakayım" gibi yanıtlar alırsın iyi forumlar.
@BigSmoke Dostum "insan gözü kaç saniye başına kare gösterir?" sorusunu yanlış adamlara soruyorsun, onu biyolojiyi iyi bilen bir profesöre sorman gerekir, foruma sorarsan "Dur Frapsı açıp bakayım" gibi yanıtlar alırsın iyi forumlar.
İnsan gözünün dünyadaki en iyi kamera ve fotoğraf makinesinden bile daha net bir görüş sağladığını göz önüne alırsak, bence çok iyi bir fps kapasitesine sahibiz .