İnsan gözü kaç FPS?

Lord_Gamer34

Picopat
Daha fazla  
Bir insan gozunun FPS'i. Hz'i, cozunurlugu kactir?

İnsan gözünün 24 kare/saniye yakaladığı düşünülür ancak mesela 30 fps bir yayına baktığınızda görüntüde belli belirsiz atlamalar ve gecikmeler görülür. Oysa 60 fps bir yayında görüntü oldukça akıcıdır. Ancak gözün tüm gördüğünü FPS olarak sınırlamamak lazım. Gözün de tıpkı gelişmiş bir fotoğraf makinesi gibi bir diyafram açıklığı, bir pozlaması var. Mesela gece bir otobüsle yolculuk ederken camdan sabit bir noktaya bakın, karşıdan gelen ve yanınızdan hızla geçen arabanın farını anlık olarak uzun bir çizgi olarak algılarsınız (Eğer arabaya odaklanmaz, sabit hızla yola bakarsanız). Sonuç olarak insan gözü kamera gibi fps ölçümüne tutulamaz.

Ben miyop astigmat olduğumdan 30 Hz alıyorum.
Hocam benim iki gözümde de astigmat ve bir büyük bir küçük derece de tembelliğim var. Ona rağmen 60 Hz üzeri alıyorum.

Bilgisayar mimarisiyle insanlari karsilastiramazsin.

CPU tasarimi geregiyle oscillator kullanmak zorunda, bu da mikrochip iceren ufak supurgeden super bilgisayarlara kadar her cihazin belirli bir frekans modulasyonuyla kontrol edilmesi gerektigi anlamina geliyor.

Mesaj yazdigin klavyen, printerin, islemcin, bellek, monitorler hepsi birer frekans araligi ile calismak zorundalar. Klavyele gibi cihazlar periyodik scan istegi alir -> Scancode - Wikipedia

Monitor ve kameralar yine frekans module edilmis frame capture eder.

Tum bu dizayn bilgisayar mimarisi sebebiyle boyle.

Biyolojik varliklarda boyle bir mimari yok. Frekansla module edilmeyen bir cihazda da FPS ya da Hz den bahsedemezsin. Bizim evdeki su borusu kac FPS veriyor demek ile ayni sey.

Ayrica her biyolojik varlik zamani ayni "hizda" algilamiyor -> Time is in the eye of the beholder: Time perception in animals depends on their pace of life

İnsan gözü saniyede kaç kare görüyor bilmiyorum ancak ben sadece 30 ve 60 fps arasındaki farkı algılayabiliyorum. 60 ve üzeri kare sayısındaki görüntüler bana aynıymış gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…