İnsan vücudunda beyin mi önemli kalp mi?

screnn2627

Yoctopat
Arkadaşlar yarın münazaram var internette fazla bir şey bulamadığım için yazıyorum.

Şimdi insan vücudunda beyin mi, kalp mi daha önemli? Ben beyini seçtim. Yani beyinin daha önemli olduğunu savunacağım. Yardımcı olur musunuz? Bilgi verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de birbirine muhtaç organlar. Kalp yoksa vücuttaki kan dolaşımı durur ve beyniniz olsa ölürsünüz. Kalbiniz var beyniniz yok ise kan dolaşımınız olduğu için direk "ölmezsiniz" ama makineye bağlı olarak vücudunuz belli bir süre yaşayabilir, sonra gene kaçınılmaz sonunuz gelir.

Münazara için fazla saçma bir konu olduğunu düşünüyorum.

Teorikte eğer beyninizi besleyebilirseniz sadece beyinle de var olup yaşabilirsiniz. Demek istediğim beyninizi alıp içi yaşam için gerekli olan tüm vitamin-protein-besinlerle dolu olan bir kavanoza koyup hücrelerinizin yaşamasını sağlayabilirsiniz. Hatta uygun yerlere uygun elektrik akımları verirseniz hiç yaşanmamış olayları yaşanmış gibi hissedebilirsiniz. Şu an bile bunun hakkında bir hipotez vardı ama ismini hatırlayamayacağım.

Karşı taraf insan beyinsiz bir şekilde yaşayabilir de diyebilir. Beyin ölümü durumlarında vücut fonksiyonlarının halen devam ettiği vakalar var fakat tıbbi olarak da beyin ölümü yaşayan kişi ölmüş sayılır. Ayrıca ruhunuz orada yokken vücudunuzun canlı kalması neye yarar? Ben belki yokum ama X kişisi halen yaşıyor demek gibi bir şey olur bu. Eğer vücudunuzdan birkaç hücre alıp uygun ortamda yaşamasını sağlarsanız halen yaşıyor sayılır mısınız? Bedeniniz bu hücrelerin birleşimi işte.

Önemli olan bedenen yaşamak ise halen kalbin bir benzeri yapılabilir ama beynin yapılamaz. Yapılsa bile anılarınız ve siz içinde olmazsınız. Burada bilincin beynin içinde bir yerlerde olduğunu varsayıyoruz tabikii de. Kaynağı nerede bilinmez, bunun hakkında tartışmalar da mevcut halen. En basit analoji eğer bilgisayarınızdan bir parça koparırsanız şu an bu yazıları okuyamazsınız ama bu, yazıların kaynağının bilgisayar olduğunu göstermez, aracı olduğunu gösterir olur. Burada işin içine biraz inançlar da giriyor.

Herhangi bir şekilde ikisinden birinin yokluğu düşünülürse motorsuz bir araba ile tekerleksiz bir araba karşılaştırmasını düşünelim. Kimse bunlara araba demez artık herhal. Bakın herhangi bir şekilde tekerler veya motor temin edemiyoruz. İkisinden biri kesin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…