İnsana inanç mı anlam verir yoksa insan inanca mı anlam verir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesin bir kanıt diyorsun, göz önünde olan şeyler var akledersen. Onların haricinde ilk etap gaybe iman ondan sonra iman ettiğin gaybden görünme olursa olur. Tasavvufu mutasavvufları ve hikayelerini okumanızı öneririm. İnançsızken yada ehli kitaptanken ne dönüşler yaşayanlar vb. İyi akşamlar.

Aklederseniz dinden çıkarsınız. Gördüğünüz gibi bende böyle diyorum, bunlar inanç işi. Kanıt olsaydı herkes dindar olurdu. Dönüş yapanlar işine gireceksek muslumanken ateist olan kaç milyon insan vardır. Bazı ayetler ve hadisler yetti bana, vaktim olunca yine de Kur'an-ı tamamen okumayı düşünüyorum. Teşekkürler yine de. Din konusunda olsaydık daha uzun konusurduk ancak uzatmayayim.

Bence inanç insanın hayatına anlam vermez neden öyle olsun ki?

Sonuçta insan kendi amaçları doğrultusunda yaşıyor. Mesela Müslüman olup da İslam'i görevlerini yerine getirmeyen kişi yine de hayatına bir anlam vermiş oluyor.

Yani inancı bu meselenin içinde düşünmek yanlış bence.

Kanıttan kastınız sanırım gökte "Allah vardır " filan yazması.

Bu kadar NET kanıt olursa sınavın anlamı kalır mı?

Her anlam bir gün yok olacağından inançsız birisinin ben anlam buluyorum demesi aşırı saçma.

Aile? Lezzetli yemekler? Sevdiğin eş? Hepsi bir gün yok olup gidecek bu olduğundan anlamsız kalacaksın peki yarın veya 100 yıl sonra ne fark eder bir zaman sonra gerçekleşecek bir şey bu.

İslam ise sonsuzluk daha doğrusu her şey olduğundan ben tek İslam'da bir anlam bulabildim.

Kanıttan kastınız sanırım gökte "Allah vardır " filan yazması.

Bu kadar NET kanıt olursa sınavın anlamı kalır mı?
Hayır, Kuran'da en azından baktığımızda "bu kesinlikle bir tanrı tarafından söylenmiş" diyeceğim birkaç ayet olsaydi keşke. Bunlar da önemli değil, hadi kanit olmasın, bari insanları çelişkiye surukleyecek şeyler olmasaydı. Adaletsizlik, hz aise olayı, garip hadisler, bazı ayetlerdeki çelişki ya da mantiksizliklar derken liste uzar. Kusursuz bir kitap olsaydı bu bir kanıt olabilirdi belki.

Dediğim gibi din konusunda olsaydık uzun uzun konusurduk gereksiz mesaj cezasi yemeyelim şimdi. Kutlama yapacağız sizle daha enerjinizi saklayın.

Dediğim gibi din konusunda olsaydık uzun uzun konusurduk gereksiz mesaj yemeyelim şimdi. Kutlama yapacağız sizle daha enerjinizi saklayın.

Şu kısma gülme emojisi attım yanlış anlamayın.

Şu ihtimali hiç düşünmüyorsunuz " acaba ben yanlış taraftan bakıyorsam " "ben yanlış anlıyorsam".

Neyse bir gün bu Technopat @Eldrithc'nin müslüman olduğu günleride görecek elbet!

Çelişki yok, literal okumakla kaynaklı. Ben zaten dile getirdim bunu, Kur'an'ın arapça inmesinin bana göre başlıca sebebi çok detaylı dil olmasıdır. Arapça da yaygın olarak kullanılmayan bir kelimenin bile 5-10 anlamı çıkıyor. Ben Müslüman biriyim ayetin bağlamına göre anlam seçiyorum, sen inkar eden birisin o ayete uymayan anlam seçip "Burada çelişki var, uymuyor vb." diyorsun. Düşününce bu seçim işinin ne kadar detaylı olduğundan bile ilahi gücün kanıtına ulaşabilirsin aslında, o kadar detaylı hazırlanmış ki inanmak istemeyen bahane uydurabiliyor. Bunu başka dilde yapamıyorsun ayrıca. Kur'an'dan bir ayet bırakayım bu konuya.

"Bunda düşünüp taşınan kimseler için büyük ibret vardır."

Şu ihtimali hiç düşünmüyorsunuz " acaba ben yanlış taraftan bakıyorsam " "ben yanlış anlıyorsam".
Valla düşündüm, ben mi acaba bilerek yanlış yere yoruyorum dedim. Yok. Bir tanrı olsaydı insanlar tarafından bu kadar yanlış anlaşılabilecek bir şey indirip de onu "apaçık" olarak adlandirmazdi diye düşünüyorum. Eğer bir ayeti ben ahlaksızlık olarak, diğer kişi "o dönemin şartlarına göre normal" olarak adlandırıyorsa orada bir sorun vardır.

Peki siz hiç düşündünüz mü? Ya bir insanın kendi çıkarları için yazdığı bir şeye inanıyorsam dediniz mi? Gerçekten bir gün objektif şekilde size zamanında söylediğim hadis ve ayetleri değerlendirmenizi çok isterdim. Ancak işin içinde iman ve cehennem korkusu olunca objektiflik biraz zor oluyor maalesef.
Şu kısma gülme emojisi attım yanlış anlamayın.
Anlar miyim hic wraxoscugum?

Neyse bir gün bu Technopat @Eldrithc'nin müslüman olduğu günleride görecek elbet!
Senin ateist olduğun günleri görecek bu gidişle. Ben halimden memnunum acikcasi, ömür boyu böyle kalacağımı düşünüyorum hz isa dirilip karsima teleport olmadığı sürece.

İltifat için teşekkürler (iman ile ilgili) kuran ve bilim çelişirse net bir şekilde bilim yeteri kadar gelişmemiş derim.

Ayrıca sana önerdiğim kaynağı(riyâzu's sâlihîn) ve kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra konuşalım o kitabı okumadan hiçbir şeyi anlayamazsın.

Misal bir ayette 4 eş alın diyor ama adaleti sağlayabilirseniz.

Bunu Sosyal Medya'da görünce "4 eş alınabiliyormuş ya" diyorsunuz ama "siz istesenizde adaleti sağlayamazsınız" ayeti ve hadislere bakınca meğerse sadece savaş gibi istisnai durumlarda bu geçerliymiş onu görüyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…