İnsanlar 25 ms'i algılayabilir mi?

Düşün ve Bul

Decipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar forumda 25 ms'i göz algılamıyor, 5ms 25ms önemsiz diyen, göz fark etmiyor diyen arkadaşlar var ne kadar haklılar?

Şöyle olduğunu düşünüyorum hayatlarında hiç kaliteli bir panel kullanmamış bu yüzden fark edemediklerini.

Hayatlarında hep renaulta binmiş hiç Mercedes'e binmemiş Mercedes'i kötüleyen arkadaşlar gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı ben atmadım.

Başlık şu 25 ms panel vs 1 ms panel 5 ms panel farkedilmiyor muş.

25 ms i algılarsınız. 0 ms alan birinin bence 5 ms i de algılayacağını düşünüyorum ancak sürekli ms iniz 25'lerde ise bunu fark etmeyebilirsiniz. Bazı zamanlarda milisaniye bile çok önemli oluyor. FPS oyunlarında rakiplerinden bir kaç milisaniye bile ilerde olmak bile bir avantaj. Monitör alırken insanlar da ms değerlerine dikkat ediyor bu yüzden. 1 ms monitör varken fark etmez deyip 2 ms monitör alan bir insan gördün mü hiç? Çoğu zaman milisaniyelerin bile çok fazla önemi oluyor.

O sırada Mercedes'in içindeki Renault motoru olur gibi panel de ms i algılamak biraz zor olabilir ama Online oyunlarda bariz bir şekilde fark ediliyor 5 ve 25ms arasındaki fark. 1 ile 5 arasındaki farkı ise şahsen algılayamıyorum. Bir de bu ms değerlerinin birleşme süreci var, mesela ekran kartı 16ms sonra gönderiyor aynı şekilde internet 20ms ekran 5ms fare 5ms vesaire birleştikçe çok yüksek değerlere çıkıyor.

25 ms i algılarsınız. 0 ms alan birinin bence 5 ms i de algılayacağını düşünüyorum ancak sürekli ms iniz 25'lerde ise bunu fark etmeyebilirsiniz.
Bunu anlatamıyorsun adama işte adam hep 25 ms kullanmış diyorki 25 ms 5 ms farketmiyormuş göz aynıymış algılayamıyormuş. Şu aşağıdaki görseller sence nornal mi ? 25 ms acer nitro 5 laptop 2022 model rtx 3050 i511400 h.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230227_124336_Gallery.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 75
  • 20230222_211903.jpg
    119,3 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20230301_133220_Gallery.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…