İnsanlar neden Casio gibi markaları öneriyor?

Sauya

Femtopat
Daha fazla  
Yeni bir saat almak için arayişlara girmistim ve bu saati bayağı begendim: Daniel Klein Royal Orijinal Erkek Kol Saati 3 Atm Su Geçirmez Gumus Renk Çelik Kordon Hediye Bileklik Dkh4575c3 - Fiyatı, Yorumları
Ama insanlar hep Casio gibi saat markalarini oneriyor. Neden onerdiklerini anlamadim. Modellere baktigimda ornek olarak bu.
Nedense bana ilk saat bin kat daha iyi duruyor. Insanlarin Casio gibi marklari omermelerinin nedeni nedir? Beni aydinlatir misiniz?

Yılların markası babamın lise döneminden kalma Casio saati var hala çalışıyor

Kalitenin yanı sıra biraz da imaj için, pahalı/marka bir saat taktığınızda insanlar sizi daha çok dinliyor. Akademiklink ve Evrim Ağacı'nın bunun hakkında videoları var biraz aratıp bulabilirsiniz.

Casio piyasanın en ucuz saatlerini üretir aslında, sorun bizim beş parasız olmamız. Bir süredir Casio'nun uygun fiyatlı bir modelini kullanıyorum. Hem saat olarak işini görüyor hem sağlam hem de ucuz olduğu için üzülmüyorum. Bilumum kimyasal içine girmeme rağmen ne kaplaması attı ne de içine su aldı. Sağda solda satılan markasız saatleri kullanırken kendimi iki ayda bir Afrikalı satıcılardan saat bakarken buluyordum.

İmaj mı? Dümdüz bir kol saati. Piyasada bulunan en basit saat olabilir. Sadece saat, takvimi bile yok.

Casio önerilmesinin temel nedeni güvenilir ve uzun ömürlü olması. Örneğin şu basınca kadar su geçirmez diyorsa geçirmeyecektir veya durduk yere bozulmayacaktır. 10 yıldan uzun pil ömrüne sahip modelleri var, bende de bir tane var ve 7 yıl oldu ne pili bitti ne su geçirdi ne başka bir sıkıntı yaşattı.

Ezbere binmeden cevaplamaya çalışacağım çünkü herkesin bu konudaki cevabı moda markalarının kötü olduğundan öteye gidemiyor sebebini açıklayamadan. Moda markaları başta olmak üzere, aslında direkt saat üretimi yapan bazı markalar da buna dahil olmakla birlikte, saat toparlandıktan sonra satışa hazır haliyle kalite kontrolünden geçmiyor. İçerisinde kullanılan quartz/mekanik mekanizma farklı bir üreticiden fason ürettirildiği için o da kalite kontrolden geçmeyince, çok cuzi miktarlarda satın alabileceğiniz bir saat çıkıyor. Zaten çoğu zaman içerisinde kullanılan quartz/mekanik mekanizmanın bile nereden çıktığını, nasıl şartlarda üretilip, hangi kalite kontrolden geçtiğini bilmiyorsunuz. Casio, Seiko, Hamilton, kendini saat üretmeye adamış herhangi bir markanın üretim tesislerini belki direkt randevusuz, bazılarını da sadece randevu alarak gezip kendi gözünüzle görebiliyorsunuz, bu zaten son noktayı koyuyor tartışmaya.

Bu cuzi miktar da saatin kısa süre içerisinde elinizde kalması demek oluyor, şanslıysanız mekanizma uzun seneler götürüyor ama tamamen şansa bağlı olmakla birlikte o süre sonunda o mekanizmayı tamir ettiremiyorsunuz, saatin zaten işçiliği de ucuz olduğundan buna bir de kozmetik eskime ekleniyor, elinizde tam kelime anlamıyla çöp kalıyor.

Oysa ki Casio gibi uzun seneler boyunca bütün bütçesiyle üretim hattını hatasız hale getirmeye çalışıp kalite kontrolden ödün vermemeye çalışan, vizyonu sadece saat üretimi olan markalardan saat aldığınızda 20 sene sonra, 40 hatta 60 sene sonra bile, siz veya çocuğunuz, torununuz gidip o saati iyi bir ustaya verip restore ettirebiliyor. Hem mekanizması, hem kasa, bileziğini iyi bir işçilikle ilk günkü haline getirebiliyor.

Ancak bunun bir alt limiti var, bunca sene hem mekanizma hem dış kasa işçiliğini koruyabilecek bir kol saati maalesef ucuza gelmiyor, bunu anlayıp, bu kalitede bir ürünü ucuza alamayacağınızı kabullenmeniz gerekiyor çünkü bahsettiğim şekilde size ve çocuklarınıza temizce bırakabileceğiniz bir saat fikrimce minimum giriş seviye İsviçre saatleri demek, bu da hiç ucuz değil objektif konuşacak olursam.

Yine de Seiko 5 Sports'lar, Citizen, Bulova gibi çoğu Japon mekanizmalı quartz ve mekanik tüm saatler çok daha bilinçli ve uzun ömürlü bir seçim olacaktır bu tarz kullan-at mantığıyla saat ürettiren markalara nazaran. Casio da bence kullan-at bir marka olmakla birlikte yine de G-Shock serisi fiyatına göre kozmetik anlamda hayatta kalabilen nadir saatlerinden, diğer çoğu ürününü yine moda saatlerinden daha iyi bulsam da şahsen alıp takmam. Quartz mekanizmanın zaten üretim amacından ötürü mekanik saatlere göre daha kısa ömürlü oluşuna bağlıyorum bunu, böyle baktığımızda fiyatı da, kalitesi de kabul edilebilir. Çok iyi değil, yine de moda saatlerinden çok daha iyi.

Çok teşekkür ederim konu hakkinda cidden durumu kavradim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…