İnsanlar neden hâlâ Intel işlemci alıyor?

i3 10100F Kullanıyorum. Son derece memnunum. Hiçbir şikayetim yok. Ekran Kartı olarak GTX 1650 süper ile görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Eğer Bütçeniz Kısıtlı; Yüksek performans istiyorsanız. Kessinlikle Öneriyorum. Isı değerleride gayet düşük. Sistem Boşta 32 Derece.

R5 3600X'ten 10700K'ya geçmiş birisi olarak belki sizlere ilginç gelecek ama grafik kalitesinden ötürü.

Neredeyse birebir aynı sisteme sahip olduğumuz arkadaşım geçti önce, Warzone'da aynı ekran kartıyla daha olmasına rağmen daha iyi grafikler olduğunu bahsetti, inanmadım. Gidip gördüm, tüm ayarlarına baktık beraber. Monitörümüze kadar aynıydı ben de sırf bu sebeple AMD sistemimi bozup Intel'e geçtim.

Bunu bana biri söylese manyak mısın derdim konuşmazdım. Ama görsem, değişince başıma da gelmiş olmasa inanmazdım. Bunun teorik olarak mantıklı açıklaması da olabilir, olmaya da bilir. Bilmiyorum.

Şu an bu durumu bilmeyerek sistem kursam 5800X alırdım sanırım. Ama çekiniyorum artık.

AMD Intel'e rakip işlemciler çıkartıyor Intel AMD ye rakip işlemciler çıkartıyor. Bu döngü hep devam edecek iki marka da çok iyi birbirleri ile rekabet halindeler yani bunun tartışması saçma bence. Çünkü AMD şu an zirvede, Intel 11. nesil ile yine tahta oturacak. Bu döngü de hep devam edecek.

AMD'nin 2000 TL'ye satılan işlemcisini 1300, 1000 liraya satılan işlemcisini 700 liraya sattığı için. Yanlız şu "Rayzın işlemciler(!)" videolar yüzünden insanların kafasında nasıl bir imaj çizmişse neyin nasıl daha iyi olduğunu anlatamıyoruz. Kafasının dikine gidip daha pahalıya daha kötü performanstaki AMD işlemcileri alıyorlar.

Son dönemlerde düşük bütçe için oldukça ciddi adımlar attılar ve 10100F ile 10400F gayet makul, neden almasınlar?

Bütçeyi bir kenara bırakırsak Apple Android fanboyluğu gibi bir durum söz konusu.
"Sanki AMD işlemci alırsam bilgisayarım sıcaktan patlayacakmış gibi hissediyorum. Asla almam."
Burada denk geldim bu yoruma... Sonrasında bunu sormak istedim.

Açıkçası ne Android cihaz firmaları ne Apple, ne Intel ne AMD babamızın firması değil. Değerlendirmelerimize istinaden hangisi şartlarımıza göre en verimliyse onu kullanacağız. Fanboyluğun veya ön yargının lüzmu yok yani .

İsteyen istediğini alır. Ayrıca alan kişinin hangi programları kullandığı ve ne yapacağı da önemli. Intel işlemciler Adobe programlarında hala avantajlı mesela.

Dünya oyundan ibaret değil, Dünya masaüstü bilgisayarlardan da ibaret değil. O "çok pahalı, daha iyileri var" dediğiniz Apple, M1 ile beraber Intel ve AMD'yi yok etti. Bundan birkaç sene sonra Intel ve AMD'nin, ARM ile başı ciddi anlamda dertte olacak. Şu an ARM'ye karşı ciddi yatırım yapan sadece Intel var.

11. Nesil tanıtılırken, yapay zeka özelliklerinden de bahsedildi. Deep Learning Boost adı altında. Bu direkt M1'deki nöral çekirdekler için bir karşılık.

İşlemci piyasası değişiyor ve X86'nın yerini yavaş yavaş RISC alacak. Eğer hala Intel vs AMD'ye takılı kalırsanız, geleceği takip edemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…