İnsanlar neden korsan kullanıyor?

Parası olmayan insan zaten oyun oynatacak PC toplayamaz. Toplasa bile, zar zor topladığı PC'ye virüs bulaşırsa çok daha masrafa gireceğini bilmiyor bu kişiler.
Para vermemek için. Açıkçası ben çoğu oyunun satış fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.
500-300 Tl gibi bir fiyatı ben de vermem ancak indirime girmesini beklerim. Yaşadığım şeylerden sonra korsan program kullanmayı da düşünmüyorum. İndirime girmesi 5 yıl sürse yine beklerim.

Her halta boşa para verip 50-60tl'yi oyunlar için fazla görüyorlar. Ben eski bilgisayarıma kullanırdım fakat yeni bilgisayar alınca bütün oyunları satın aldım.

Detroit'in korsanı vardı, gittim 140tl'ye aldım, Tomb Raider serisinin korsanı vardı, gittim indirim kovalayıp toplam değeri 500tl olan 3 oyunu 88 liraya denk getirdim.

Yani demek istediğim indirim ile kolayca alıp riske girmemek varken insanlar neden Mining virüsü bulaşma riskini göze alıp korsan kullanıyorlar ki?

Tam da demeye çalıştığım bu.

Çünkü oyun ve programlar çok pahalı. Mesele ben yakında bilgisayar alacağım (inşallah). Korsan oyun kullanmaktan nefret ettiğim için bilgisayarda sadece TW3, CS:GO ve zamanında aldığım bedava oyunlar olacak büyük ihtimalle. Oyun alamayacağım çünkü bilgisayar alarak zaten bütçeyi çok zorluyoruz ve oyun fiyatları çok pahalı.

Ama Adobe uygulamalarını çatır çatır korsan kullanacağım. Çünkü ona verecek param yok. Yeni bilgisayarıma korsan yüklemeye bayılmayacağım ama Adobe'ye her ay 100/150 küsur para verecek halimiz kalmadı. Para olsa bile oyun almaya anca ikna ettiğim aileme her ay Adobe'ye o kadar para vermeye ikna edeceğimi sanmıyorum.

Çoğumuz imkansızlıklarımızdan dolayı korsan kullanıyoruz. Bende o grubun yolcusu gözüküyorum.

Zar zor topladığınız bilgisayarda çatır çatır da virüs yersiniz o zaman.

@Tokiler Ben fazla oyun oynayan biri değilim. Sana zamanında 200 TL üstüne satılan popüler oyunları kaça aldığımı söyleyeyim.

GTA 5: İndirimle 80 TL'ye düşmüştü.
Rainbow Six Siege: Düşük edition modelini 25 TL'ye almıştım. Oyun 150-200 civarıydı.
Battlefield 1: 180 TL civarına satılıyordu. İndirimle 80 TL'ye almıştım.

100 TL üstü oyun aldığımı hatırlamıyorum. Bu saydığım oyunların hepsi bana 100+ saat deneyim sundu ve verdiğim paranın hakkını sonuna kadar verdiler. İndirim kovalarsanız, beklerseniz çoğu kişiye koymayacak paralarla orijinal sahibi olabilirsiniz.

Ben de aynı şekilde. Bir oyuna 100 TL üstü para vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…