İnsanlar neden ön yargılı?

kptvn

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başıma çok gelen bir şeyi anlatmak istiyorum. Siber güvenlikle uğraşıyorum. Açıkçası geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum. İnsanlara siber güvenlik diyorum. O ne deyince etik hackerlık diyorum. Açıklıyorum. Bana hâlâ Instagram çalmaya çalışan 13 yaşında çocuk muamelesi yapıyorlar. Sanki hava atıyor muşum gibi geliyor ama yok yani. Yazılımı seviyorum. SQL, C# da yazıyorum ama bu kısma daha bir yatkınlığım var. Neden bilmiyorum 10 TL'ye panel alan çocuk muamelesi görüyorum. Daha geçen burada da oldu. Wi-Fi adaptör önerisi istedim. Linux uyumlu yine bir siber güvenlik kursuna lazımdı. Birisi bana komşunuzun internetine sulanacaksanız forumu alet etmeyin gibi bir şey yazdı. Açıkladım durumu gülücük emojisi atmış. İnsanları anlamak çok zor

Milyonlarca insan var, hepsini böyle kafaya takarsan işin içinden çıkamazsın.

Bu ülkede meslek lisesinde bilişim bölümü okuyup ta üniversitede teknoloji bölümünde atarlanan o kadar insan vardır ki çok da şaşırmamak lazım. Muhasebe çıkışlı bir öğrenci olmama rağmen gidip de işlemciye tornivada ile dokunmam ama sınıftan birisinin bana benden daha deneyimli olduğunu söyleyip o hareketi yapması aklıma geldi.

Hocam bende bilişim okuyorum lisede son sınıfım ama şunu net söyleyebilirim. Kendin çabalamadığın sürece kesinlikle bir şey olmuyor. Hocalar sallamıyor. Yüzeysel anlatılıyor. Kendin dışarıdan öğrenmen lazım. Dediğin gibi kimse lise de bilişim okuyup da birilerine üstünlük taslayacak donanıma sahip olmuyor. Meslekle alakalı. Umursamazlık, işlemciye öyle dokunulmaz demen bir şey ifade etmez onun için. Bozulmazsa devam mantığında. Ben statik yükten zarar gelmesin diye eldiven bile takıyorum. Mahalle bilgisayarcısı tarzı çok insan var.

Cahiller çünkü. Onların bulunduğu yer de durma. Kendine zarar verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…