İnsanlara göre kişilik edinmekten nasıl kurtulunur?

ThisIsKayra

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli hayatım boyunca dışlandım ve bu aşırı bahtsızlığım yüzünden bir türlü arkadaş edinemedim hayatta bende farklı insanların kişiliğini oynayarak arkadaş edinmeye çalıştım fakat o da olmadı. Şimdi ise uzun süredir kim olduğumu falan hatırlamıyorum ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli hayatım boyunca dışlandım ve bu aşırı bahtsızlığım yüzünden bir türlü arkadaş edinemedim hayatta bende farklı insanların kişiliğini oynayarak arkadaş edinmeye çalıştım fakat o da olmadı. Şimdi ise uzun süredir kim olduğumu falan hatırlamıyorum ne yapacağım?
Bu yaptığını önermem çünkü kendi karakterinde birileri dışında arkadaş olursan bu gerçek arkadaş-arkadaş ilişkisi olmaz. Ayrıca senin hakkında yorum yapmalarına da:
"Fikirlerinize açığım, ama umrumda değiller" görüşünü benimsemeni öneririm. İstersen gelişim kitapları okuyarak kendini böyle konularda geliştirebilirsin. En popüler gelişim kitaplarından bazıları:
İktidar,
İknanın psikolojisi,
Seni yoran herşeyi bırak,
İnsan doğasının yasaları,
Bilinç altının gücü vb.

Kim olduğunu unuttuğun ya da kişilere göre kişilik değiştirdiğin yok. Bu herkesin başına gelir özellikle ayna örneği verirler her aynadan baktığında sen aynı kişi misin diye. Çevren sana nasıl yaklaşırsa sen öyle olursun hepimiz ailemizin yanında başka okulda başka arkadaşların yanında başkayız bu gayet normal. Ama sorun senin kendinden ne kadar ödün veridiğin eğer rahatsız olduğun şeyi sırf dostluk için yapıyorsan kendi değerini bitirir ve böyle sorgulamaya başlarsın. Kendi değerlerini oluştur kendin için kırmızı çizgin olsun ve buna göre dost bul illaki bulursun. Kişisel gelişim kitapları yerine sana felsefe okumanı ya da film izlemeni öneririm. Zihnimizin retinasıdır onlar ne yaşıyacaksan kendini orada bulursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı