İnsanların dediklerini çok kafaya takıyorum

Ülkemizde herkes dahi, herkes her konuda bilgiye sahip. Ve herkesin hayatı ve seçimlerine müdahil olma yetkisi var... Sanıyorlar. Buna ana baba da dahil.

Kişisel seçim ve özgürlükler, kişisel sınırların önemi yoktur.
Herkes herkesin özeli ve seçimlerine saygısı yok.

Psikologluk bir konu değil aslında.

Hayat ve seçimler, sana ait. Bu seçimlerin başkasına müdahale ve onlara zarar vermiyorsa, müdahil olma yetkileri yok. Açıkça dile getir.

Doğduğun yer, sahip olduğun ebeveyn, sahip olduğun görsellik ve beden senin seçimlerin değil. Dolayısı ile de sana bunlar konusunda baskı veya yaptırım hakları yok.

Sen kişisel ve kültürel gelişimine odaklan. Başarıya odaklan. Diğerleri senin başarın ve gelişiminden rahatsız oldukları ve yapabildiklerinden dolayı kıskançlıkları yüzünden seni eleştiriyorlar.

Hayatından asalakları çıkar.

Her şey normale dönecektir.

Psikolog doğruyu söylemiş. Senin kendine yaptığın yanlış kendini çok önemli görmen. Kimseye kendini bağlı görme, kendi hayatına devam et, hobilerinle mutlu ol, en azından bir iki kişiyle bağ kurabilirsin daha fazlasına ihtiyacın yok (kız-erkek) farketmez. Kendini ve genel kültürünü geliştir (kitap oku, spor yap, film dizi izle).

Hocam yıllardır kitap okuyorum. Ama gerçek arkadaşın yerini tutmuyor.

Hocam yıllardır kitap okuyorum. Ama gerçek arkadaşın yerini tutmuyor.
Eğer arkadaş edinmekte zorlanıyorsan, bunun bir sebebi vardır. Belki yaklaşımın uygun değil ya da çevrendeki fırsatları fark etmiyorsun. Kütüphane, spor salonu, okul gibi ortamlarda insanlarla sohbet etmeyi deneyebilirsin. Hoşuna giden biri varsa selam verip tanışabilirsin. Yalnızlık kötü bir şey evet ama mutluluk sadece arkadaş edinmekle gelmiyor, kendine yatırım yapmak da önemli.

Şahsen en sağlam arkadaşlıklar aynı kafa yapından olan, aynı düşünceleri savunduğun kişidir. Nasıl birisin bilmiyorum ama düşüncelerinde, yaşantında katıysan kendi renginde insanlar bul. Onlarla konuş bazı şeyleri onlarla düşün, bu çok zevkli. Öte yandan sen birine hal hatır soruyor arıyorsan karşı taraf hiç yapmıyorsa yüksek ihtimal senle iletişim istemiyordur salla gitsin. Senle konuşmak, düşünmek, tartışmak isteyen aynı renkten kişiler bul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…