Gerkçek Bakanlığı
Hectopat
Teknoloji ile ilgili forumlarda gezinebilirsin ama bu sadece mesajlaşma açısından seni geliştirir, konuşma açısından değil. Hocanız ne kadar alakalı ya da bilgili bilmiyorum ama illaki yaşadığın ilçede ya da ilde okul dışı olarak sosyal kulüpler ve sosyal etkinlikleri vardır. Hocan biliyorsa ondan yardım alabilir veya internetten araştırabilirsin. Kendi kendine öğrenmek yerine eğer orada konu hakkında bilgili kişiler varsa onlardan yardım alabilirsin. Tabii bu arada da konuşmuş olursun. Kulüp dışında da devam edebilecek bir arkadaş edinebilirsin.
Ayrıca tekrar dediğim gibi Discord veya benzeri bir sesli konuşma uygulamasıyla tanıdığın, tanımadığın her türden ilgi alanına sahip kişiler bulabilirsin. Teknolojiyi ve bilişimi seven birilerini de bulabilirsin. Kendini mikrofonunu kapatıp yanlarına gidersin. Bir süre dinlersin. Sonra konuya sen de dahil olursun. Zaten insancıl kişilerse yanlarına gittiğin anda seninle de tanışmak, konuşmak isterler.
Projelere katıldım daha önce ortaokuldayken o zamanda arkadaşımla yapıp sunumu ona bırakmıştım insanlarla konuşamadığım için forumlarda ise mesajlaşsam da genelde yardım için oluyor Discord'da da birkaç topluluğa üyeyim ama pek kullanmıyorum.