İnsanlarla tanışmada zorluk yaşıyorum

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Evet arkadaşlar. Başlıkta yazdığı gibi insanlarla tanışmakta zorlandığımı fark ettim. Ne zaman yeni biriyle tanışacak olsam heyecan basıyor, konuşmam garipleşiyor ve sıcak basıyor. Tanıştıktan sonra konuşma faslına geçtiğimde genelde topu karşı taraftan bekliyorum. Çünkü konuşacak bir şey bulamıyorum. Biraz çekingen ve utangaç biriyim. Karşı taraf pas verirse bir tık kolay konuşabiliyorum ama ne zaman benim bir şey söylemem gerekse öyle kalıyorum biraz. Evet bunu yazdım. Nasılsa burada anonimim. İyi geceler.

Neden heyecan bastığını, konuşmanın garipleştiğini ve sıcak bastığını kendine bir sor. Ve geçerli bir sebep bulmaya çalış. Elinde sonunda onlarında birer insan olduğunu ve bu yaptığın garip davranışların çok gereksiz olduğunu anlarsın. Önemli olan bu gereksiz olduğu kanısına kendi düşüncelerinle varman.

Konu açma konusuna gelince Haluk hocanın şu videosunu izleyebilirsin.

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de vardı sorunu kendi kendimle konuşarak çözdüm. Ha eğer konu bulamıyorsan zaten o kişi kafanızın dengi değildir çünkü kafa dengi insanlar ile konu devam ettirmek ve diyalog kurmak daha kolay ve zevklidir.

Aynı durumu ben yaşıyordum. @JMSae'un dediği gibi kendine bazı sorular sorman gerek. Tanışma konusunda ne zaman çekingen hissetsen hemen bunu aşman gerektiğini düşünüp atılgan olmaya çalış. Utangaçlığına inat utanmadan rahat şekilde konuşmayı dene. Çünkü kimse senden üstün değil. Utandığın kişiler de senin gibi birer insan. Belki karşındaki kişi de senin gibi utangaç ve bu yüzden çok iyi bir dostluk ya da başka bir ilişki kurabileceğin biri ile tanışma fırsatını ikiniz de kaybedeceksiniz. Buna değer mi?

Yani hocam ben de farkındayım tabi ki gereksiz ve saçma olduğunun. Ancak işte vücudum kendisi tepki veriyor. Ben ister miyim böyle olsun? Keşke olmasa işte.
Bir de hocam yeni tanıştıklarımla işte nasıl konuşacağımı kestiremiyorum. Çünkü diyeceğim lafa alınır mı? İlgilenmez mi? Ona göre ofansif ya da saçma mı olur? İşte onu kestiremiyorum hiç.
Değmez tabi.

Yani hocam ben de farkındayım tabi ki gereksiz ve saçma olduğunun. Ancak işte vücudum kendisi tepki veriyor. Ben ister miyim böyle olsun? Keşke olmasa işte.
Peki bu gereksiz ve saçma olduğuna nerden vardınız. İnternetteki 3-5 kişinin yaptığı 10-15 saniyelik kişisel gelişim videolarından falan mı?

Kendinize sorup üstüne gitmelisiniz, 'yanlış bir şey söyler miyim, beni ezik mi görürler, ya kendimi onlara olmadığım gibi birisi olarak tanıtırsam, ya şöyle zannederseler vs.' gibi soruları kendinize sormalısınız.

Kendinizi tanıyın. Nasıl birisi olduğunuzu, zayıf ve güçlü yönlerinizi vs. bilin. Bir özeleştiri yapın kendinize.

Zaten soruları, kendinizi az çok tanıdığınıza daha rahat sorup cevaplayabilirsiniz.

Eğer kişinin neyden hoşlanıp hoşlanmadığını öğrenirsen hiç tereddüt etmeden rahatlıkla konuşabilirsin.

Onu da bir şekilde öğrenebilirsem rahat oluyor cidden. Hiç değilse kendimi ona göre ayarlayabiliyorum.
Sayfayı yenilerseniz, ilk mesajıma Haluk hocanın bir videosunu ekledim, insanlarla konuşma konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…