İnsansı yürüyen robot nasıl yapılır?

479980

Decapat
Arkadaşlar ben son zamanlarda yapay zeka ve robotiğe çok merak sardım. İnsansı yürüyen robot yapan bayağı bir kişi var YouTube'da bende heveslendim bayağı açıkçası fakat nasıl yapılır bir türlü çözemedim. Denge sağlama eğimlerde nasıl ilerler falan. Yazılım kısmını gene hallederim bir şekilde yapay zeka bilgim var, Python, C++ bilgim var ama donanım sıfır. Bildiğiniz kaynak veya bunu yapma seviyesine getirebilecek Udemy, YouTube kursu var mı? Türkçe olursa daha iyi olur.

Son düzenleme:
@479980 yapay zeka konusunda Python programlama dilini öenririm ama sadece onunla olmaz matematik ve fizik bilginizin de çok iyi olması gerekir ve tek kişi yapılması imkansız gibi.

Animatronik yapmak acayip imkansız bir iş değil aslında sadece hava kompresörü, pnömatik silindir ve valfe ihtiyacınız var fakat kombine bir şekilde hareket etmesi için kontrolcü almanız veya yapmanız gerekiyor. Yapmak çok zahmetli, almak ise biraz zor çünkü çok pahalı. Bu aralar bu işlere sardım fakat fişli küçük bir hava kompresörü bulamadım ve kontrolcüsü aşırı pahalı olduğu için kafam karışık.

Animatronik yapmak acayip imkansız bir iş değil aslında sadece hava kompresörü, pnömatik silindir ve valfe ihtiyacınız var fakat kombine bir şekilde hareket etmesi için kontrolcü almanız veya yapmanız gerekiyor. Yapmak çok zahmetli, almak ise biraz zor çünkü çok pahalı. Bu aralar bu işlere sardım fakat fişli küçük bir hava kompresörü bulamadım ve kontrolcüsü aşırı pahalı olduğu için kafam karışık.

Hocam yazılım kolayda donanım biraz sıkıntılı sizin dediğiniz gibi. Zaten şu an dış kostümü yapıyorum endoyu sonra yapacağım.

Neyle yaptığınıza bağlı, servo motorlar ile yapıyorsanız iş biraz basit ama pnömatik için biraz daha karışık yazılım konusu. Bende bu yüzden tam olarak başlayamadım. Hava kompresörleri ile ilgili sorunumu çözersem bir yerinden başlayacağım ve ileride iyi giderse bir kontrolcü sipariş edeceğim sanırım. Ayrıca gelişmelerinizi merak ediyorum discord hesabınız var mıydı acaba?

Neyle yaptığınıza bağlı, servo motorlar ile yapıyorsanız iş biraz basit ama pnömatik için biraz daha karışık yazılım konusu. Bende bu yüzden tam olarak başlayamadım. Hava kompresörleri ile ilgili sorunumu çözersem bir yerinden başlayacağım ve ileride iyi giderse bir kontrolcü sipariş edeceğim sanırım. Ayrıca gelişmelerinizi merak ediyorum Discord hesabınız var mıydı acaba?

Ben daha ilk parçayı yeni bastırdım. Kafanın ön kısmı sadece. Şu anlık yaylı kilitleri tasarlıyorum. Kafanın hepsini basarsam ilk yaylı kilitleri yapıp test edeceğim. Discord hesabımı da orta yerde vermeyeyim şimdi :D. Hocam siz endoyu yaparsanız ben suiti sonra buluşup giydirir ilk testi yaparız :D. Başarılar.

Ben daha ilk parçayı yeni bastırdım. Kafanın ön kısmı sadece. Şu anlık yaylı kilitleri tasarlıyorum. Kafanın hepsini basarsam ilk yaylı kilitleri yapıp test edeceğim. Discord hesabımı da orta yerde vermeyeyim şimdi :D. Hocam siz endoyu yaparsanız ben suiti sonra buluşup giydirir ilk testi yaparız :D. Başarılar.
Tamamdır hocam sorun değil. Dediğiniz gibi ileride belki projeleri birleştiririz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı