Instagram algoritması bozuldu

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
3 aydır Instagram'ya Reels kendi videolarım hazırlıyorum. 3 ayda attığım 90 video en az 10 tane milyonu geçen videom vardı. Algoritmam çok iyiydi attığım her video izleniyor günde 200 300 takipçi geliyordu ve hepsi organik bot falan atmadım hiç. 1 hafta öncesine kadar doğu tarafına gittim geldim. Orada video paylaşmak için stok yapmıştım ama paylaştığım 10 video neredeyse 2000 3000 arası izlendi. Takipçi sayımda 2900.. Takipçi sayıma göre izlenme geldi. Ama daha gitmeden attığım video 100k yi geçti. Oraya gidince algoritmam bozuldu gibi geliyor bana. Bir tane 1 milyon izlenen videom doğuya gidince 2 milyon oldu ve izlenmelerin hepsi neredeyse Pakistan Afganistan gibi ülkelerden geldi. Eski attığım videoların hepsi şu an keşfette onlara beğeni ve izlenme hala geliyor ama son attığım neredeyse 15 video hiçbir şekilde izlenmiyor. Aynı zamanda Instagram'a oradayken de güncelleme gelmiş. Şimdi bu algoritmamın bozulması şehir değiştirmiş olmam ile bir alakası olabilir mi? Bu olay nasıl açıklanır acaba nasıl düzeltilir?

Hocam şehir değiştirmenin de bu durumu etkileyebileceğini düşünüyorum. Doğu tarafına gittiğinde, videoların farklı bir kitleye ulaşmaya başladı ve bu izlenme sayının düşmesine neden olmuş olabilir.Ve hocam özellikle orada paylaştığın videoların izlenmeleri, hedef kitlenin ilgisini etkiledi heralde. Algoritmanın tekrar eski haline dönmesi zaman alabilir. Bunun için konum belirtmeyen içerikler paylaş. Tek çözüm budur bence.

Instagram konumum zaten kapalıydı. İşerik videoları Twitch yayıncılarının kesitleri zaten.

Instagram konumum zaten kapalıydı. İşerik videoları Twitch yayıncılarının kesitleri zaten.
Nasıl böyle oldu ama şehir değiştirmek sıkıntı o zaman bu olayda. Konumum kapalı nasıl algıladı ki acaba. Sadece telefonun konumu açıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…