Instagram algoritması neye göre çalışıyor?

Kenan1567

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir günde fazlaca hesap takip ettiğim için Instagram beni spam olarak algıladı ve etkileşim kısıtlaması getirdi.
Doğrulama yaparak kısıtlamayı hemen kaldırdım ancak algoritma beni halen şüpheli hesap olarak görür mü? İçeriklerimin Reels'e düşmesine engel olur mu? Çünkü böyle bir şey söz konusuysa hesabım zaten küçük olduğu için yeni bir hesaba geçeceğim .net bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir günde fazlaca hesap takip ettiğim için Instagram beni spam olarak algıladı ve etkileşim kısıtlaması getirdi.
Doğrulama yaparak kısıtlamayı hemen kaldırdım ancak algoritma beni halen şüpheli hesap olarak görür mü? İçeriklerimin Reels'e düşmesine engel olur mu? Çünkü böyle bir şey söz konusuysa hesabım zaten küçük olduğu için yeni bir hesaba geçeceğim .net bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam, kısaca:

Doğrulama sonrası eylem engeli kalkınca 24–48 saatte her şey normale döner.

Instagram sizi sürekli "şüpheli" sınıfına almaz; aynı hızlı, otomatik spam davranışını tekrarlamazsanız uzun süreli bir ceza yok.

Reels öneri algoritması; etkileşim, izlenme süresi ve içerik kalitesine bakar. Tek seferlik engel dağıtımı etkilemez.

Shadowban genelde yasaklı hashtag veya bot/otomasyon kullanımına bağlıdır, tek engel shadowban getirmez.

Öneri:

Günlük takip/like/comment sayısını 200–300'ün altına çek.

Yasaklı Hashtag'lerden kaçın.

Üçüncü parti bot/otomasyonları kaldır.

Kaliteli, özgün Reels'ler üret.

Hocam, kısaca:

Doğrulama sonrası eylem engeli kalkınca 24–48 saatte her şey normale döner.

Instagram sizi sürekli "şüpheli" sınıfına almaz; aynı hızlı, otomatik spam davranışını tekrarlamazsanız uzun süreli bir ceza yok.

Reels öneri algoritması; etkileşim, izlenme süresi ve içerik kalitesine bakar. Tek seferlik engel dağıtımı etkilemez.

Shadowban genelde yasaklı hashtag veya bot/otomasyon kullanımına bağlıdır, tek engel shadowban getirmez.

Öneri:

Günlük takip/like/comment sayısını 200–300'ün altına çek.

Yasaklı Hashtag'lerden kaçın.

Üçüncü parti bot/otomasyonları kaldır.

Kaliteli, özgün Reels'ler üret.

Teşekkür ederim hocam çok açıklayıcı yazmışsın bir sorum daha olacak bu konuda pek çok konu başlığı açılmış ama herkes farklı bir şeyler söylüyor günde maksimum kaç Reels paylaşmalıyım yani benim paylaşabileceğimin sınırı yok düzenli olarak kaliteli içerik üretebilirim ancak algoritma beni spam olarak görüp Reels'e düşmemi zorlaştırırmı. Yani kısaca içerik üretirken belli limitler dahilindemi gitmeliyim yoksa bir limit yok mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı