Instagram hesabım hacklendi

canefe_50

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle bundan bir veya 2 gün önce Instagram'ımda garip otomatik hikaye paylaşıldı ve şifre değişimi yaptım. Olayın bu kadar büyüyeceğini hiç fark etmedim. Ardından Google hesabım ve YouTube kanalım çalındı ve mail adresine erişim olmuyor. Şimdi ise Steam hesabımda hareketlenme olmakta. Abilerim ne olur yardımcı olun. Bu gittikçe büyüyor. Nasıl engeller nasıl tespit ederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs taraması yapın. Kaspersky kullanın. Ardından e-posta adresleriniz başta olmak üzere tüm kullandığınız şifreleri değiştirin. Bir öncekinin benzeri yapmayın.

Arkadaşın dediği gibi önce tarama yap ondan sonra desteğe yaz hesaplar için.

Hesaplarınızda iki adımlı doğrulama var mıydı, eğer varsa muhtemelen çerezleriniz ele geçirildi ve şifreleriniz bilinmiyordur. Ama yine de güvenlik için şifrelerinizi değiştirip virüs taraması yapabilirsiniz. Hem Kaspersky hem de Malwarebytes ile taratmanızı tavsiye ediyorum.

Gördüğünüz her linke tıklarsanız başınıza bu gelir. İnternette şifre oluşturucular var. Onları kullanmanı tavsiye ediyorum.

Steam hesabında telefon doğrulaması var mı?

Gördüğünüz her linke tıklarsanız başınıza bu gelir. İnternette şifre oluşturucular var. Onları kullanmanı tavsiye ediyorum.
Hayır kullanmamalı. Daha önce Google'ın şifrelerini kullandığı için hesabini kaybetmek üzere olan kişilerin konuları açıldı.

Ben bu gibi sebeplerden dolayı 100 karakterlik karışık şifre kullanıyorum. Avast'ın vs şifre oluşturma sistemleri var oralardan yapabilirsin. Bu şifreleri hatırlamak için bitwarden ile şifreleri kaydediyorum. Hem açık kaynak kodlu olduğu için daha güvenli geliyor bana. Bir de şifre için sen bir şifre belirle sonrasına bitwardenda kaydetmeyeceğin bir ekleme yap. Bu da bitwarden patlarsa diye aldığımız önlem. Ekstra olarak tüm hesaplarını çift faktörlü doğrulama ile koru. Steam, Google kendi çift faktör sistemlerini kullanıyor. Steam'in guardı ve Google'ın kendi sistemi. Çift faktörlü doğrulama kullanacağın hesaplar için Authy kullan. YouTube'da parola nasıl seçilmeli diye aratırsan sürekli şapka takan Can adında bir abimiz bunu acayip güzel anlatıyor. Şimdiden kolay gelsin.

Hayır kullanmamalı. Daha önce Google'ın şifrelerini kullandığı için hesabini kaybetmek üzere olan kişilerin konuları açıldı.
Googleın şifre sistemini arayıp buluyorlar. Ama ben avastın sitesinden yapıyorum. Ki onun üzerine de ekleme yapıyorum ki yine bulunmasın.

Google değil, başka random password generator siteleri var. Kombinasyonları zorlaştırırsa hiçbir şey olmaz. Özellikle telefon ve e-posta doğrulaması olursa kimse dokunamaz. Ben bir ara neredeyse her gün "hesabınızda şöyle böyle aktiviteler tespit edildi!" mesajları alıyordum ama kimse hackleyemiyordu.

Google hesabına kayıtlı banka hesapları varsa acilen onların şifresini değiştir ve Google hesabından sil, Steam Guard ı aktif et. Aklıma bunlar geliyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…