Instagram hesabım mı çalındı?

qoray99

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, Instagram hesabımda 2 gündür sıkıntı yaşıyorum. 2 gün önce hesabımda başta internet bağlantısı yok hatası vs. verip 5-10 dk sonrasında da hesabımdan çıkış yaptı. Şüpheli işlem hatası verdi ve şifremi sıfırlamamı istedi. Ancak hiçbir linke vs. girmedim. Kendi kendine böyle bir uyarı aldım. Bug olmuştur belki deyip önemsemedim ve şifremi değiştirdim.
Dün gece tekrardan aynı şeyler yaşandı ve sabahına girdiğimde hesabım tekrar şüpheli işlemden kapatılmıştı. Yaptığım bir şey yok, girdiğim başka yer yok. Güvenlik sekmesinden giriş yaptığım cihazlara baktığımda kendi telefonum ve PC gözüküyor sadece. Sorunu çözemedim fikri olan var mı? Hesabım mı çalınmaya çalışıyor yoksa Instagram'ın bir hatası mı?
Hesabımda iki faktörlü doğrulama açık, şifremi bulup giriş yapabilen olduğunu sanmıyorum. Olsa telefona SMS gelmesi gerek diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde bu tür uyarıları art arda yapılan etkileşimlerden dolayı alırsın, beğeni takip gibi. Bilmediğin bir siteye Instagram hesabınla giriş yapmış olma ihtimalin var mı?

Genelde bu tür uyarıları art arda yapılan etkileşimlerden dolayı alırsın, beğeni takip gibi. Bilmediğin bir siteye Instagram hesabınla giriş yapmış olma ihtimalin var mı?

Yok hocam hayır o tarz yerlere giriş yapmadım hiç. Herhangi bir takip isteği beğeni falan da yok gelen. Profilim de kilitli.

Giriş yapmış olduğum bir yer olup olmadığını kontrol edebileceğim bir kısım var mı acaba? Bu olaylar yaşanırken girdiğim bir yer yok da geçmişte belki çıkarsa bilmiyorum. Yaklaşık 1-2 sene önce App Store'dan bir takipçi olan olmayan uygulamasına giriş yapmıştım o kadar. O uygulamadan sonra da şifremi değiştirmiştim.

App Store'da bu şekilde güvenilmeyen uygulamalar yayımlanıyor mu tam olarak bilmiyorum ama Google Play Store'da bu tür uygulamalar var. Bahsettiğin uygulama gibi uygulamalar bu işi yapıyor. Şimdilik mümkünse hesabının şifresini ve kayıt olduğu maili değiştirmeyi deneyebilirsin her ihtimale karşı. En son beğendiğin paylaşımlara baktın mı bu arada?

App Store bu konuya önem veriyor diye biliyorum, güvenilmeyen uygulamaları yayınlamıyor. Ona güvenip bir bakıma da kurmuştum uygulamayı. Ama kullandıkan sonra hesapla olan bağlantımı kesip ardından şifremi değiştirmiştim. Üzerine en az 1 sene geçti bilmiyorum şuan da mı çıkar kokusu.

En son beğendiklerime de baktım hocam siz dedikten sonra ama herhangi farklı bir beğeni göremedim. Kendi beğendiğim postlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…