Instagram hesapları nasıl hackleniyor?

kapkarakartal

Hectopat
Daha fazla  
Bu aradalar birçok kişinin hesabının çalındığı gibi şikayetleri olduğunu duydum ve görüyorum. Bu kadar insan nasıl hesaplarını çaldırabiliyor, nelere dikkat etmemiz lazım, ne yapıp ne yapmamamız lazım?

Saçma sapan şeylere kanmayıp, kendi halinde takılmalısın. Ek olarak, 2 aşamalı doğrulama açman lazım. Saçma sapan linklere tıklamayın.

Öncelikle şifrene dikkat etmen lazım örneğin gidip şifreni ahmet2003 yapma, tanımadığın birileri sana link gönderirse umursama, hesabının bilgilerini yazacağın zaman nereye yazdığına dikkat et. Ek olarak 2 adımlı doğrulamayı kesinlikle kullanmalısın.

Iki adımlı doğrulama kullanabilirsiniz. Google Play'de varolan Instagram video indirici gibi uygulamalara giriş yapmamalısınız. Takipçi vaat eden sitelere giriş yapmamalısınız vs vs nasıl hackleniyor bilmiyorum ama uygulama Facebook tabanlı ne kadar güvenli olduğu tartışılır.

İlk kural basit parola koyma, tehlike oluşturacak sitelere girmemeye çalış, crackten uzak dur, gelen maillere dikkat et, güncellemelerini sürekli yap, düzenli olarak bilgisayarını tara.

Bu aradalar birçok kişinin hesabının çalındığı gibi şikayetleri olduğunu duydum ve görüyorum. Bu kadar insan nasıl hesaplarını çaldırabiliyor, nelere dikkat etmemiz lazım, ne yapıp ne yapmamamız lazım?

Göz önünde durmamaya çalış. Eğer "benim param var kızlaar" gibi paylaşımlar yaparsan göz önünde olursun ve hackerların hedefi olursun. Bu sizin hacklenme şansınızı az da olsa azaltır.
Not: Şimdiye kadar hiç sosyal medya kullanmadım, hatam varsa düzeltin :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı