Instagram hesapları nasıl hackleniyor?

Ya birisi şifreni biliyor ya da bulmuş olmalı ya da oltalamayla bilgilerini almış olmalı. 2FA açarsan hesabının şifresini bilseler bile hesabına giremezler. Destekleyen her site/uygulamada 2FA açmak lazım.

Bu aradalar birçok kişinin hesabının çalındığı gibi şikayetleri olduğunu duydum ve görüyorum. Bu kadar insan nasıl hesaplarını çaldırabiliyor, nelere dikkat etmemiz lazım, ne yapıp ne yapmamamız lazım?
Farklı saçma 'stalk' yapanları görme programlarından çoğu hesap hackleniyor zaten.
Saçma sapan şeylere kanmayıp, kendi halinde takılmalısın. Ek olarak, 2 aşamalı doğrulama açman lazım. Saçma sapan linklere tıklamayın.
Hocam konuyu biraz bozuyorum da, Discord'a bakabilir misiniz?

Sızıntılarla. Bazı siteden sızan e mail şifre gibi şeyler bir not defteri dosyasında toplanıyor ve crack sitelerinde combolist adı altına yayımlanıyor. Checker dediğimiz programlar da bu not defterindeki şifre ve maili alıp deniyor. Eğer bir hesaba girerse onu not ediyor. Onun dışında bruteforce saldırısı var. Bazı yerlerden şifre listeleri buluyorsunuz, kurbanın kullanıcı adını giriyorsunuz ve bekliyorsunuz. Eğer o girdiğiniz şifrelerden birisi tutarsa program haberdar ediyor sizi. Bir de sosyal mühendislik var. Burda da kurbanı kandırıyorsunuz.
Ayrıca Postegro gibi yerlere hesabınızla girmeyin. Hem hesabınızı çalıyor hem de IMEI numarınızı alıyor.

Burada yazılanların hepsini uygulayan YouTuber'lar bile hackleniyor. Burada yazılanlarla sadece kendini acemi ve orta seviye hacklerlardan korursun. İşinde iyi olan bir hacker genelde sistem açıklarından faydalanarak hackler. O yüzden bazen ne yaparsan yap hacklenmekten kaçamazsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı