Instagram işlem engellendi hatası

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
İngilizce'yi geliştirmek için yabancı arkadaş edinmek istiyorum. Bunun için Instagram üzerinden bazı arkadaşlara mesaj attım. Nedense işlem engellendi hatası aldım. Bu hata sadece mesaj yazmama engel oldu. Yani şöyle ki, herhangi bir paylaşım altında yorum yazabiliyor ve beğenebiliyorum. Sadece mesaj yazamıyorum kişilere. 2 gün sonra bu olay çözülmüştü mesaj atabiliyordum ama bu gün yine oldu ve neredeyse mesaj atmaya başladığımda sistem beni çıldırtıyor. Yok mu çözümü?

Art arda atılan mesajlar veya birbirinin aynı olan mesajlar buna sebep olmuştur. Instagram, bir sistemi suistimal etmeye başladığınızı algılarsa o özelliği üyeliğiniz için engelleyebilir.

Art arda atılan mesajlar veya birbirinin aynı olan mesajlar buna sebep olmuştur. Instagram, bir sistemi suistimal etmeye başladığınızı algılarsa o özelliği üyeliğiniz için engelleyebilir.
Evet. Art arda bir mesajı mesela 10 ayrı kullanıcıya yazdım. Örneğin:

Merhaba
Nasılsınız?
Nerede yaşıyorsunuz?

İşin ilginç tarafı ise daha önce yazmış herhangi bir kullanıcıya cevap yazabiliyorum.
Peki açılması ne kadar sürer?

Son düzenleme:
Instagram'ın algoritması çok değişik. Bir kaç hafta önce açtığım yeni hesabımda 2-3 kişi ile konuşuyordum bir sıkıntı olmamıştı ama benim bulunduğum konumla alakası olmayan birine mesaj atar atmaz hesabım kilitlendi. Kimlik attım geri açtılar. Benim düşünceme göre mesaj içeriğini kontrol etmiyorlar çünkü birisiyle konuşurken defalarca aynı kelimeyi yazıyoruz. Konum ya da mesaj attığın kişinin şikayet etmesiyle alakalı olabilir.

Bu algoritma 10 15 yıl önce geliştirilmişti. yonja diye bir arkadaşlık sitesi vardı. Oradaki kullanıcılara sürekli aynı mesajı copy paste yaparak yolladığınızda sizi blokluyordu.

Son 3 gündür bende aynı hatayı alıyorum sürekli sadece önceden konuşmadığım kişilere mesajım gitmiyor işlem engellendi bildirimi alıyorum her şeyi denedim uygulama silmekten telefon formatına kadar ama halen aynı düzelmedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı