Instagram Reels için en boy oranı nasıl olmalı?

Ardakemal6134

Hectopat
Daha fazla  
Instagram'da ***** hesabında editlerimi paylaşan amatör bir editörüm. Gönderilerimi normal post şeklin de gönderiyordum ama reels gönderince keşfete düşmenin daha kolay olduğunu fark ettim ve videolarımı reelse yüklemeye başladım ama Reels'de sadece telefon boyutuna uygun videoların düzgün çıktığını gördüm. Reelse bir video gönderdim. Keşfete düştü ancak PC boyutunda yaptığım için videonun ufak bir kısmı gözüküyor. Yazılar doğru düzgün okunmuyordu. Bu arada editlerimi PC'den "shotcut" uygulamasından yapıyorum. Daha sonrasında en boy oranın ayarlanabildiğini fark ettim. Şimdi ise size asıl sorum: Reels'de düzgün bir şekilde paylaşabilmek için telefon boyutuna uygun yapmak için en ve boy oranı kaç olmalı?

1080x1920 uygun sanırsam.

Dikey 16:9 uygun olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam dikey versiyonu 9:16 oluyordu.

3:4 ana ebatlar yani bu kısımlarda herhangi bir simge bulunmaz. Onun haricinde 9:16 tam ekran uyumu olur. Yani siz 9:16 ebatında ama 3:4 ortalanacak şekilde videonuzu paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…