Instagram üstünden hakaret davası açılabilir mi?

Ekrem Solak

Centipat
Daha fazla  
Instagram'daki bir tane kullanıcının cekilişine katıldım ve kazandım. 1 hafta boyunca vadedilen ödülü bırakın mesaj bile yazmadı bende anlık sinirle sövdüm. Dava edeceğini söyledi, dava yer miyim, yersem ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz de karşı dava açın dolandırıcılıktan.

CİMER'e șikayet edebilir anca korkmanıza gerek yok bence.

Sanmıyorum ugrsamaz bile sadece cekilis niyetine takipçi kasıyorlar.

Küfrü direkt kişiye ettiyseniz dava açabilir evet ancak dava açmak ucuz bir şey değil. Kimse uğraşmaz bununla zaten bir yere de bağlanmıyor genelde.

En fazla CİMER'e şikayet eder arkadaşın dediği gibi. Korkutmak için yapmıştır uğraşmaz bence bir hakaret için dava ile.

Dava öyle kolay birşey değil. Türkiye'de dava açarsanız zaten sonuç erken 2-3 senede belli olur. Çoğu zamanda gerçekten suçlu varsa bile para cezası yada en maksimum kısa süreli hapis verilir. O yüzden kimse sadece bir küfür için bu kadar uğraşmaz. Uğraşsa bile alacağı tazminatin 2 katını dosya masrafına vericek.

Hocam o beni dava ederse milleti cekiliş bahanesi ile takipçi kastığı söylersem o zor durumda kalır mesajlaşırken dolandırma konusunu açtığımda hemen konuyu değiştirmeye çalışıyor.

Instagram'dan kısıtlama yedim 1 gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…