Instagram ve Facebook hesapları çalındı

elkadnezar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Bir süredir PC'de bir tuhaflıklar olduğunun farkındaydım zaten ve bugün Instagram ve Facebook hesaplarımın çalındığını fark ettim. İsimleri Vietnamca değiştirilmiş. Facebook hesabımın e-postası halen bağlı ama güvenlik kodu +22'li bir numaraya SMS göndermemi istiyor. Bunları tekrar kurtarabilir miyim? Asıl korkum e-postalarımın tamamen çalınması. Çünkü güvenliklerinden korktuğum için yakın zamanda defalarca kez şifrelerini değiştirmeme rağmen yine de çalındı. Antivirüs programım hiçbir şey bulamıyor.

PC'yi tamamen sıfırla, payload, RAT tarzı virüsler sifrelenirse yakalanamaz uzun bir süre antivurusler tarafından. Senin ekranını dahi izleyebiliyordur karşı taraf, Log'larını surekli alıyordur.

PC'yi tamamen sıfırla, payload, RAT tarzı virüsler sifrelenirse yakalanamaz uzun bir süre antivurusler tarafından. Senin ekranını dahi izleyebiliyordur karşı taraf, Log'larını surekli alıyordur.
Sıfırla derken format mı atıyım yani hocam? Baya foto falan var çünkü yedekleyecek yerde yok. Zor durumda kaldım şuan cidden. ip falan yenilersem nasıl olur?

Hangi antivirüs programlarını kullanıyorsunuz?

Arkadaşın dediği gibi virüs şifrelenirse bulunması zor olur. Rufus ile temiz format lazım. Eğer fotoğraflarınız değerli değilse hiç düşünmeden format atın. Değerli ise Google Drive'a atın fotoğrafları alan yetmez ise üyelik alın.

Hangi antivirüs programlarını kullanıyorsunuz?
mcafee hocam. Şimdi avast indirdim

Hocam sadece fotoğraf olsa hallederim ama çok fazla pdf ve başka dosya var. Yani sonradan tekrar lazım olabilecek şeyler var ve gözden çıkartamam maalesef. Ama tek güvenlik yolu buysa yaparım yapacak bir şey yok.

Pc açmadığımda da giriş sağlayabiliyorlar hesaplarıma bu arada, ben uyurken erişmişler heasplarıma.

Malwarebytes ve Kaspersky indirip sırayla tam tarama yapar mısınız?

Telefonunuzda virüs olabilir. Android kullanıyorsanız telefonunuzada antivirüs indirip tarama yapın. Onun dışında pc kapalıyken giriş yapmaları normal önceden almışlardır hesaplarınızın şifrelerini sonradan siz uyurken çalmaya başlamışlardır.

Hocam pc de olduğuna eminim ama kaspersky' ı indirdmi şimdi telefona, taratcam şimdi. Pc ye sırayla yazılan programları yazıp taratcam.

Bu arada instagram hesabımı kurtardım ama facebook hesabımı kurtaramadım halen. Ne yapmam gerekiyor, support destek olur mu? Telefona doğrulama kodu da gelmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…