Instagram’a algoritma kontrolü geliyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
instagram-aa-2068433.webp

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği içerik kontrol özelliğini test etmeye başladı. Artık kullanıcıların hangi tür içeriklerin akışlarında daha fazla ya da daha az yer alacağını manuel olarak seçmesine izin verecek. Bu yenilik algoritmanın önerdiği içerikler üzerinde tam kontrol sağlama imkanı sunarak kullanıcı deneyimini kişiselleştiriyor. Instagram’dan içerik seçme özelliği! Instagram Başkanı Adam Mosseri, yeni özelliğe dair ilk ekran […]

Devamı: Instagram’a algoritma kontrolü geliyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Şu kısa ve dikey/kaydırmalı video furyası çıktığından beri bu bataklığa hiç düşmeyen nadir kişilerden olduğum için seviniyorum. Tercihim her zaman YouTube gibi uzun video odaklı platformlardır. Çünkü ne izleyeceğimi tıklayarak kendim seçebiliyorum. Söz konusu bataklıkta ise kaydırmanın sonu gelmediğinden ötürü kullanıcılar kendilerini uzun saatler boyunca akıllarından yüksek ihtimalle birkaç dakika sonra silinecek videolara kaptırıyorlar. Giden vakit geri gelmiyor, vaktinizi güzel ve verimli değerlendirmenizi öneririm.

@pedroz_1999, mesele irade aslında. İradesini kontrol edemeyenler, YouTube'da da uzun süre geçirebilir.
O konuda haklısınız. İrade konusunda pek kontrol sahibi olamayanlara önerim, otomatik oynatma vb. türü özellikleri mümkün olan her platformda devre dışı bırakmaları olur. Çünkü "Hadi bunu da izleyeyim!" duygusunu tetikleyebiliyor.

@pedroz_1999, bu Reels mantığı da iradesini kontrol edemeyenler için tasarlandı aslında çünkü bir sonu yok.
Algoritmasını tamamen kendi zevklerine göre ayarlayabilen biri ekran başında büyük ihtimalle daha çok vakit geçirecektir. Ancak algoritmayı bilerek bozup, kendini video kaydırmaktan bıktırmak için kullanıldığında olumlu yönde işe yarayabilir.

Bunun dışında iradesine sahip çıkıp bir yerden sonra video kaydırmayı kolayca bırakabilen biri için ise seyir keyfini arttırabilir, çünkü teorik olarak daha çok tercihlerine göre içeriklerle karşılaşacak.

Reklamlara ilgilenmiyorum tıklamaktan yorulmadım, karı kıza ilgilenmiyorum demekten yoruldum. Ne ekran süresi veriyorum, ne yorumları açıyorum, ne takip ediyorum, ne takip edeni takip ediyorum, alakalı bir şey yapıyorum, yine de bitmiyorlar. Yok, gitmiyor. Femboylar bile ilgilenmiyorum diyerek bitti, karı kız gitmedi. Yeni hesap açmaya karar vermek üzereyken bu haberi gördüm. Bakalım, işe yaramazsa mecbur sileceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı