Hocam genel olarak doğru yanlış konuştuğunu kimse söylemiyor seni haksız bulduğumuz tek konu bu soruna çözüm olarak platformun kapanmasını haklı bulman. Yüz tanıma konusunda şöyle söyleyeyim böyle bir sistem büyük ihtimalle getirilemez çünkü program bunu istesede yapamaz dünya üzerinde çok fazla kendi yaşından küçük veya büyük gösteren insanlar var veya bu konuda bir hastalığı olan birçok kişi var.

Benim anlatmak istediğim o içeriklerin paylaşanlara işlem uygulanması lazım ya da engellenmesi lazım Instagram'ı engellemek bu yüzden bence yasaklanması saçma (öznel) yani Instagram yasaklandı orada paylaşan TikTok'ta paylaşmayacak mı veya farklı bir platformda paylaşabilir ve bunu her paylaştığı uygulamayı engellersek sosyal medya vb. kalmaz ayrıca geriliriz bence geriliriz (öznel) mesela Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettipaylaşım yaptı ona ceza verceksinki başkası cesaret edemesin (öznel) bence uygulamalar yerine bunları paylaşanlara ceza verilmeli saygılar.

Birincisi kendinizi kandırmayın ahlakımız hep bozuktu, sosyal medya bunu daha çok ortaya seriyor sadece. Sosyal medya dışında dönen olaylar bildiğimiz veya bilmediğimiz şeyler o kadar fazla ki. Sosyal medya platformları da kapanırsa bir olay olduğunda kimse ses çıkartamayacak duyuramayacak, Türkiye'de adalet sırf Twitter üzerinden dönüyor birine taciz olsun tecavüz olsun veya başka bir suç olsun. Devlete kalsa suç almayacak kişiler sesimizi duyurduğumuz için hak ettikleri cezaları alıyorlar maalesef o kadar gerideyiz.

Bende sana katılıyorum fakat her yerde varlar bunda engel çözmez a sitesinde atan b sitesinde de atar.

Düşüncesi bile korkunç.

Kardeşim o zaman her şeyi her yeri kapatalım kimse bir şey görmesin. Böyle bir mantık mı var ya? Ağır konuşacağım olmayacak neyse. 8 yaşında çocuğa aile telefon veriyorsa bana ne benim sorunum mu?

Hocam siz hiç çocuk olmadınız sanırım ve empati yeteneğiniz 0 diye düşünüyorum anne babaları çalışıyorsa malum ekonomik durumdan dolayı ve bu içeriklere maruz kalmak zorundalarsa bunlar çocukların suçu mu yoksa sosyal medyanın suçu mu bu arada YouTube Kids'te bile artık bunlar mevcut biz sadece sınırlama getirilsin diyoruz yani ağır konuşsanızda benim için pek bir şey etmeyecek açıkçası siz ve sizin gibiler sadece kendilerini düşünüyorlar iğnenin ucu dokununca nasılda veryansın ediyoruz değil mi ama iğnenin ucu dokunmadığı sürece ırkçılık yaparım işte ona söverim buna söverim gibi gibi belki siz öyle değilsinizdir sizi liste dışı tutuyorum ama insanların fikirlerine saygı göstermeyi öğrenmeniz lazım özgürlük diyorsunuz ama özgürlük böyle bir şey değil hocam bir araştırmanızı tavsiye ederim sizin özgürlük anlayışınızla benim özgürlük anlayışım hiç benzeşmiyor ama yine de saygı duyuyorum fikirlerinize ve ayrıca yaşınızın küçük olduğunu da düşünmekteyim.

Eğer izlemek istemiyorsan uygulamayı yüklemezsen bir şey görmezsin ayrıca Instagram'daki içerikler senin beğendiklerine, izlediklerine göre veriliyor. Yani beğenmediğin bir şeyin zorla çıkması diye bir şey yok. Ayrıca çıplaklık normalleşti derken? Çıplaklık gayet normal bir şey zaten halihazırda seksi çağırıştıran bir şey olmadığı sürece. Ahlakları bozulmaması için böyle videoları izlememeleri gerek bunun için +85 milyon kişinin etkilenmesine gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…