"Instagram'ı sevmiyordum, kapatıldığı iyi oldu. Zaten ergenlerin uygulamasıydı." diye yazmışlar. Bunları hangi mağaradan yazdınız? Bu nasıl bir düşünce yapısı? Ben her gün araba fotoğrafları paylaşıp üzerine barzo sözleri yazmıyorum ya da ergence videolar izlemiyorum. Arada bir hikaye paylaşıyorum, arkadaşlarımla konuşuyorum. Nasıl kullandığına bağlı. Hani bir söz var ya; bıçağı ekmek doğramak için de kullanabilirsin, adam öldürmek için de, o misal yani. Size bu uygulamayı zorla kullandıran yok ki. Sevmiyorsan kullanmazsın, olur biter. "Instagram'ı sevmiyordum, kapansın bana ne?" diyorsunuz. Peki, sıra sizin kullandığınız ve sevdiğiniz uygulamalara gelirse ne olacak?
Artık şu at gözlüklerinizi çıkarın. Instagram, e-ticaret ve markalarla yapılan anlaşmalar açısından birinci sırada. Influencer'ların ödediği vergileri de eklediğimizde, her gün 2 milyar TL zarar ediyoruz. Bunları bir kenara bırakalım, ülkenin az olan imajı ve prestiji de gitgide yok ediliyor. Instagram'a erişimi kısıtlayan ülkeleri sayayım: İran, Kuzey Kore, Çin ve Rusya. Durumun ciddiyetinin farkında mısınız? Ülke yönetimi gitgide daha otoriter bir hale geliyor, antidemokratik ülkelere her geçen gün yaklaşıyoruz ve bu adamlar burada "Ehehe, ergenler ve sosyal medya bağımlıları Instagram'a giremeyecek" diye seviniyorlar. Biraz aklınızla düşünün, gözünüzü seveyim ya. Daha ağır konuşurdum da, forum kuralları sağ olsun.