Instagram'da bilmediğim bir hesap numaramı paylaştı

DentedHarmony

Femtopat
Daha fazla  
Instagram'da tanımadığım sahte bir hesap numaramı paylaşmış rastgele gören birisi WhatsApp üzerinden yazıp beni bilgilendirdi. Paylaşan hesabı biliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Polis hiçbir şey yapamıyor. Bir tanıdığımdan nefret eden biri, Instagram'da kendisinin adına birtakım hizmetler veriyormuş gibi hesap açmıştı. 100 küsür takipçisi vardı. Reşit bile olmayan kızı 60 yaşında adamlar arıyordu sürekli. Bilişim suçlarına gidince, Instagram, Facebook gibi siteler Amerika menşeili olduğu için hiçbir şey yapamadıklarını söylemişlerdi. Belki şimdi değişmiştir, emin değilim. Spamlamayı deneyebilirsin, biz öyle yapmıştık.

Yapamıyorlar değil hocam. Bazıları uğraşmak istemiyor. Dediğiniz gibi Amerika olduğu için talep gönderip uğraşmak istemiyorlar. Zamanında yaşamıştım polis bana söylemişti yurt dışında olunca işimiz zor oluyor demişti.

Instagram'da tanımadığım sahte bir hesap numaramı paylaşmış rastgele gören birisi WhatsApp üzerinden yazıp beni bilgilendirdi. Paylaşan hesabı biliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Şikayet et diyeceğim de o konulara bakan polisler de bir şey yapamıyor. Deneyimle sabit. O yüzden mümkünse sen telefon numaranı değiştir ancak o hat da sende kalsın. Onun dışında da önerebileceğim tek şey polise gitmen.

Sosyal medya şirketleri Türkiye'de yasaklanmamak için Türkiye'de temsilcilik açmışlardı. Muhtemelen dediğiniz sorun çözülmüştür. Arkadaş polise gitsin yine de.

Bu tür olaylar yüzünden temsilcilikler açılıyordu. Başvurun, bir şey kaybetmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…