Instagram'da gönderilen resimden bilgiye erişilebilir mi?

Regalor

Decapat
Instagram'da veya sosyal platformlarda birine internetten alınan veya normal mesela Instagram'da ekran görüntüsü olarak alınan bir manzara resmi filan gönderilse karşı taraf uğraşsa o resimden gönderen kişi hakkında herhangi bir bilgiye sahip olabilir mi? Öğrenebilir mi? Böyle bir şey mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnstagram yüklenen içeriğin metadata'sını asla paylaşmıyor diye biliyorum, büyük güvenlik riski olurdu, ama kesin kendi tutuyordur.
Kendime dm'den foto attım, pc'den indirdim yine hiç görmedim. Youtube, Twitter vb. hepsi böyledir. Flickr exif tutuyormuş, pozlama, iso gibi, ama cihaz bilgisi var mı acaba detaylı bilen yazabilir .p

İnternetten indirilen ya da ekran görüntüsü olarak alınan bir manzara fotoğrafı gönderildiğinde, karşı taraf bu görselden sana dair bilgi (konum, cihaz, IP vs.) Elde edemez. EXIF verisi gibi bilgiler sadece orijinal çekilmiş fotoğraflarda olabilir, ama ekran görüntüsü ya da sosyal medya görsellerinde bu veriler zaten silinir. Yani normalde böyle bir şey mümkün değil, için rahat olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı