Instagram'da video çalmak dava sebebi midir?

Wartuse

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kısaca birinin içeriğini “bum” diye çaldım, izin almadan. Dava yer miyim?

Muhtemelen dava yemezsin ama içerik kaldırılabilir.

Evet karşı taraf tazminat davası açabilir diye biliyorum.

Pat diye çalsaydın bir sıkıntı olmazdı ama bum diye çaldıysan biraz sıkıntı hocam.
Şaka bir yana, içeriğin kendisine ait olduğunu kanıtlarsa kullanıcı instagram tarafından kaldırtabilir.
Ekstra olarak, Ticari olarak gelirin varsa da tazminat davası açabilir ve gelirin tamamına el koymakla birlikte üstüne para alabilir.

hayır para kazanmıyorum

Benim 10k like alan bir videomu direkt olarak indirip kendi kanalına yukleyen birisi 200k like almıştı, videoyu şikayet etsem de hiç bir şey yaşanmadı. o zamanlar 14 yaşında bir ergen olduğumdan dava edememiştim tabii.. En iyisi içerik çalmadan Allah'ın verdiği akıl ile kendi içeriğini bulmak.

Uğraşan birisi ise gayette dava açıp tazminat alabilir.
Aksi durumda zaten tazminat alabilir ama bu çok uç bir durum. İçeriği çalınan kişi içeriğin kendisinin olduğunu kanıtlarsa video kaldırılır.

Son düzenleme:
Merhaba, kısaca birinin içeriğini “bum” diye çaldım, izin almadan. Dava yer miyim?

Videoyu İzin İsteyip alsan bence daha iyi olurdu ve karşındaki kişi uğraşmayı seven biriyse tazminat alır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…